SAĞLIK - 21 Temmuz 2017 Cuma 16:28

'Kanser hastaları için yeni umut ışığı Küba'

A
A
A
'Kanser hastaları için yeni umut ışığı Küba'

Çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan kanser hastaları alternatif tıbba yöneldi.

Bu alanda çok ciddi araştırmalar yapan Küba’da kanser aşısı bulundu ve kullanılmaya başlandı. Klinik denemeler sonucu aşının ömrü bir yıla kadar uzatabildiği ve 60 yaş altındaki hastalarda iyi sonuç verdiği ortaya kondu. Cimavax adı verilen bu aşı var olan tümörlerin büyümesini ve metastaz atmasını engelliyor.

Türkiye’de bu alanda çalışmalar yapan QBA Medi Tours Yönetim Kurulu Başkanı Melih Ertopçu konuyla ilgili şunları söyledi:

‘Kanser sağlığı tehdit eden hastalıklarında başında yer almaktadır ancak kansere yakalanan hastaların olumsuz düşüncelerini değiştirmek ve onlara uygun tedavi yöntemleri sunabilmek için Türkiye ile Küba arasında bir sağlık köprüsü oluşturduk. Bu noktada hastalarımızdan gerekli raporları alarak Küba’daki onkologlarımıza gönderiyor ve tedavi sürecinin nasıl işleyeceği konusunda alanında uzman kişilerden bilgiler alıyoruz. Hastanın seyehat engelinin olmaması durumunda gerekli işlemler yapılarak profesyonel ekibimiz eşliğinde süreci başlatıyoruz. ‘’Sizin sağlığınızı kendi sağlığımız kadar önemsiyoruz’’ felsefesiyle yola çıktığımız bu süreçte en önem verdiğimiz konu hastalarımızın kendilerini rahat ve güvende hissedebilmeleri. Bu nedenle ekibimiz hem hastalarımzın sorun ve ihtiyaçlarına çözüm getirmek hem de onlara moral ve motivasyon desteği vermek adına 7/24 yanlarında bulunuyor. Yani bu süreçte tüm desteğimizle hastalarımızın Küba’daki ailesi oluyoruz.’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Festivalin son gününde Ispartalılar şarkıcı Altay’la doyasıya eğlendi Uluslararası Isparta Gül Festivali 3 gün boyunca dolu dolu yaşandı. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken, festivalin kapanışı Altay konseriyle oldu. Konserde konuşan Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık” dedi. Uluslararası Isparta Gül Festivali 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken kapanışı ise sanatçı Altay ile yapıldı. Isparta Meydan AVM’de binlerce kişiye konser veren Altay, enerjisiyle alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Konserin bitiminde alana gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen tarafından Altay’a gül tablosu ve gül ürünleri hediye edildi. Festivalin kapanışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 3 gün boyunca dolu dolu festival coşkusunun yaşandığını söyledi. Altay’ın da mükemmel bir sahne performansı olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mızın çok değerli marka ürünü olan gül adına yaptığımız festivalimizi tamamladık. Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Dünya gülyağı ihtiyacını karşılayan iliz. Bu bizim için çok değerli ve önemli. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık. Altay kardeşimizde bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadı, bugünkü konseriyle programımızı taçlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Altay da Başkan Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’le bir ağabey, bir abla kardeşliği olduğunu ifade ederek, “Kendilerini bir ağabey, bir abla gibi seviyorum. Kalpleri o kadar temiz ki, insanlara o kadar çok faydalı oluyorlar ki bunu ben biliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başdeğirmen çifti sanatçı Altay’a gül tablosu, çiçek ve gül ürünleri hediye etti.