GÜNDEM - 09 Aralık 2018 Pazar 16:11

Kar Ne Zaman Yağacak 2019 İstanbul| Bu Sene kar ne zaman yağacak?

A
A
A
Kar Ne Zaman Yağacak 2019 İstanbul| Bu Sene kar ne zaman yağacak?

Kar ne zaman yağacak merak konusu olmuş durumda ve bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Meteorolojik analizlere göre ilk kar yağışının ne zaman yağacağı belli olmuş durumda. İşte İstanbul'da da etkili olması beklenen kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak son dakika 2019... Bir çok kişinin bugünlerde daha çok sormaya başladığı Bu sene kar ne zaman yağacak ile ilgili son gelişmeler ve detaylar işte burada yer alıyor...

Kar Ne Zaman Yağacak 2019 İstanbul| Bu Sene kar ne zaman yağacak?

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK? 

İstanbul Beylikdüzü'nde mevsimin ilk kar yağışı başladı. Yağış nedeniyle herhangi bir aksaklık yaşanmazken kar etkisini arttırarak devam ediyor. Vatandaşlar ise lapa lapa yağan kar yağışı nedeniyle şaşkınlık yaşadı.
İstanbul'da mevsimin ilk karı Beylikdüzü'ne düştü. Yağış nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken vatandaşlar da şaşkınlık yaşadı. Lapa lapa yağan kar etkisini giderek sürdürüyor. Kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde kendini gösteriyor.

Kar yağışı İstanbul’un bir çok ilçesinde etkili oluyor

İstanbul’da başlayan kar yağışı farklı ilçelerde etkili oluyor. Yağış nedeniyle Silivri ve Beylikdüzü beyaz örtüyle kaplandı. 

Meteorolojiden gelen uyarıların ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Beylikdüzü’nde sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı Silivri ve farklı ilçeleri de etkisi altına altı. Ağaçlar ve yollar beyaz örtüyle kaplanırken ortaya muhteşem kış manzaraları çıktı. 

Kar Ne Zaman Yağacak 2019 İstanbul| Bu Sene kar ne zaman yağacak?

Kar yağdığı için çok mutlu olduğunu belirten Bir vatandaş, ”Seviniyorum. Ortalık temizlenecek. Mikroplardan kurtulacağız. Güzel ve bereketli bir kış geçirmek istiyoruz. Kar yağışı nedeniyle mutluyum. Şu anda lapa lapa kar yağıyor ve ilk defa böyle giyiniyorum” dedi. 

Önder Alas isimli vatandaş ise,” Silivri’de yılın ilk karı yağıyor. Çok soğuk havalar. Burada kış normalde kış soğuk geçiyor. Burada. Uzun zamandır kar yağmıyordu ama” diye konuştu. 


 

 

Meteorolojik analizlere göre, aralık ayının son günlerinden itibaren Sibirya kökenli kuvvetli bir soğuk hava dalgasının etkili olması öngörülüyor. İstanbul'da da etkisini göstereceği tahmin edilen soğuklarla birlikte, kentte mevsimin ilk kar yağışının 27-31 Aralık tarihleri arasında olması bekleniyor. 

Özellikle Marmara, Karadeniz ve kısmen de Ege bölgeleri için mevsim normalleri ve altında sıcaklıkların olacağı tahmin ediliyor. Analizlere ve meteorolojik bilgilere bakılırsa, Aralık ayı oldukça sert geçecek.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir