ASAYİŞ - 16 Mart 2023 Perşembe 12:46

Karabağ'da mayın patlaması: 2 Azerbaycanlı hayatını kaybetti

A
A
A
Karabağ'da mayın patlaması: 2 Azerbaycanlı hayatını kaybetti

Azerbaycan'ın Karabağ'da 2020 yılında işgalden kurtardığı Ağdam ilinde Ermeni askerlerinin daha önce döşediği mayının patlaması sonucu 2 sivil hayatını kaybetti.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'da bulunan Ağdam ilinin Yusufcanlı köyünde mayın patlaması meydana geldiği bildirildi. İşgal döneminde döşenen mayının patlaması sonucu bölgede hayvancılık faaliyetlerinde bulunan İsrail Hasanov (24) ve Amid Hasanov (36) isimli iki sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Savcılık tarafından olay yerinde gerekli çalışmaların yapıldığı ve soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.
Ağdam, 44 gün süren Karabağ Savaşı sırasında 20 Kasım 2020'de Ermenistan işgalinden kurtarılmıştı.

Kamil Nadirli
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da basın açıklamaları ve yürüyüşler yasaklandı Adıyaman Valiliği, basın açıklaması ve yürüyüş gibi eylem ve etkinliklerin 19 Mayıs’a kadar yasaklandığını açıkladı. Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "2014 yılında gerçekleşen ve ’6-8 Ekim olayları’ olarak bilinen süreçte vatandaşlarımızın ve kolluk görevlilerimizin can ve mal güvenliğine yönelik saldırıların da gerçekleştiği olayların dava duruşmasının Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde 16 Mayıs 2024 tarihinde yapılacağı bilindiğinden daha önce ülkemizde gerçekleşen vahim olayları tekrar gerçekleştirmek arzusunda olan terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından bu olayları -sözde- protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde yasa dışı eylem/etkinlikler gerçekleştirme çabası içinde olabilecekleri, bu eylem/etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmektedir. Bahse konu eylem ve etkinliklerin ilimizde de yapılabileceği değerlendirildiğinde kamu düzeni ve güvenliği bozulabileceğinden, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması güçleşeceğinden, açık alanlarda bahse konu olaylara ve davaya ilişkin yapılmak istenilen toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma gibi her türlü eylem, bu eyleme katılmak amacıyla geldiği anlaşılan şahıs ve araçların diğer illerden ilimiz sınırına girişleri, dış ilçelerimiz açısından ise bu eyleme katılmak amacıyla çıkışları ve/veya il merkezimize girişleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde, 19 Mayıs 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır” denildi.