ASAYİŞ - 23 Ağustos 2014 Cumartesi 17:25

Karabük Emniyeti uyuşturucuya savaş açtı

A
A
A
Karabük Emniyeti uyuşturucuya savaş açtı

Son aylarda gittikçe yaygınlaşan ve ölümlere neden olan Bonzai adı verilen sentetik uyuşturucu madde tehlikesi yurt genelinde emniyet birimlerini harekete geçirdi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da uyuşturucu maddelere yönelik yapılan operasyonlar da sıklaştırıldı. Karabük’te göreve başladığından bu yana uyuşturucuya yönelik ciddi operasyonlar yapması ile dikkati çeken Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Uyuşturucu madde konusunda anne ve babalara büyük iş düştüğünü söyledi.

İLERİYİ GÖRDÜK VE OPERASYONLARI BAŞLATTIK
Uyuşturucuya yönelik operasyonların neredeyse her gün yapıldığını ve bu noktada kentin büyük kısmını temizlediklerini belirten Tezsver, “Çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor, çocuklarımıza iyiyi, kötüyü anlatmamız lazım. Bunun dışında önemli bir hususta çevredir. Yani çocuklarımız okula gittiğinde başıboş bırakmamamız lazım. Bunların çevresindeki arkadaşlarına da dikkat etmemiz lazım. Eğer çocuk kötü kişilerle dolaşırsa ister istemez kötü alışkanlığa yönelir. Dolayısıyla çocukların çevresinde kimlerle arkadaş olduğunu bilmemizde fayda var. Biz Polis olarak işimizi iyi yapmak zorundayız. Buraya geldiğimizden beri de ileriyi gördük ve hedeflerimizi de belirledik, yüzü geçkin, yani halkın huzur ve güvenliğini bozabilecek kişileri hedef olarak çıkarttık ve bunlara karşı her gün Asayişimiz, İstihbaratımız, Kaçakçılığımızla birlikte takip ederek bunlara her gün operasyon düzenledik ve bunları basına da veriyoruz. Sıkı çalışma ile birlikte bu hedeflerin çoğunu yakaladık ve neticede Karabük tarihinde bir seferden fazla yüklü miktarda uyuşturucu madde yakaladık ve her gün de operasyonlarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımızla ilgili bir sıkıntı, endişe verecek bir durum olduğunda da aileler direk bize de gelebilirler, Asayiş Müdürümüze de gelebilirler, 155’i de arayabilirler biz hemen ekip göndeririz yardımcı oluruz” dedi.

“SOKAĞI GÜÇLENDİRDİK”
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü olarak sokağı güçlendirdiklerini söyleyen İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, “Bizler planlamalarımızı yaptık, hedeflerimizi belirlerken de aynı zamanda sokağı güçlendirelim, güçlendirirken de motorlu ekiplerimizi ikiden sekize çıkardık. Bu da sokağı güçlendirme açısından önemli bir husus. Ben Karabük’ü karış karış geziyorum. Gezdiğimiz yerlerde işte şu parkta çevreyi rahatsız edici bir durum var, biz oraya başta Asayiş Müdürümüz olmak üzere, Kaçakçılık Müdürümde olmak üzere gidiyorlar ve orada iki hafta paket program uyguluyorlar, bu da orada kim varsa hepsini men ediyorlar. Bu aynen uygulanıyor, orada da huzur ve güvenlik sağlanıyor. Bu da halkla birlikte oluyor, bizim her yerde gözümüz kulağımız olmayabilir. Gittiğimiz yerlerde bize söyleniyor ve gereğini yapıyoruz. Polis Devletin otoritesidir, halkın huzur ve güvenliğini bozan kim varsa buna müsaade etmiyoruz. Bunu yaptığımız icraatla da ispatlıyoruz” diye konuştu.

“GENÇLİĞİN EN BÜYÜK TEHLİKESİ UYUŞTURUCU”
Karabük’ün en büyük probleminin uyuşturucu konusu olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Tezsever, emniyet teşkilatı olarak gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Karabük’ün en büyük problemlerinin başında uyuşturucu geliyor. Ama biz de ileriyi gördük tedbirlerimizi aldık buna da fırsat vermeden her gün yaptığımız operasyonlarla birlikte de temizledik. Karabük insanı Emniyet teşkilatına yardımcı oluyor. İlk gözlemlediğim, buranın insanı iyi insan. İyi insan nedir doğru, dürüst, namuslu, Devletine saygılı. Biz bunu görüyoruz, çok memnun oluyoruz, bizler her türlü desteği halkımızdan görüyoruz. Bu birliktelik olmasa Polisiye tedbirlerle bu işi çözemeyiz halkımızın bize verdiği bu destekle bu işleri çözüyoruz” dedi.
 

“OKULLARDA UYUŞTURUCUYA KARŞI EĞİTİMLERE BAŞLANACAK”
Lise birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere eğitim ve konferans vereceklerini de anlatan Tezsever şunları söyledi: “Karabük Üniversitesinin gelişmesine paralel olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Terör Şubemizle birlikte orada standımızı kurup, gelen öğrencilerimizi illegal guruplara karşı, kandırmaya yönelik faaliyetlerin önüne geçebilmek için tedbirlerimizi alıyoruz. Yakın zamanda bu yönde faaliyetimiz olacak. Bunun yanında Asayişimiz ve Kaçakçılığımızla da birlikte yine öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan koruyabilecek tedbirlerimizi alıyoruz. Ayrıca Liselerimizde de bunlarla ilgili programlarımızı hazırladık. İlçeler dahil Karabük ilinde Lise birinci sınıflara bu işin uzmanı olan arkadaşlarımız tarafından aydınlatıcı konferanslar verilecek.” 

YASİN ERDEM

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.