GÜNDEM - 30 Kasım 2017 Perşembe 08:10

Kaybettiği sıpasını afişle arıyor

A
A
A
Kaybettiği sıpasını afişle arıyor

Muş'ta yaşayan Yavuz Tektimur, yol kenarında bularak bakımını üstlendiği ve bir süre önce kaybettiği sıpasını bastırdığı afişlerle arıyor.

Merkeze bağlı Sütlüce köyünde geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Yavuz Tektimur, yaklaşık 2 ay önce yol kenarında ayağı kırık bir eşek ile yavrusunu buldu. Tektimur'un yaralı bulduğu eşek bir süre sonra telef olunca sıpasını biberonla keçi sütü vererek beslemeye başladı. Tektimur, daha sonra kaybolan sıpasını bulmak için üzerinde hayvanın fotoğrafının da bulunduğu, 'Resimde gördüğünüz sıpa kayıptır. Görenlerin bizi araması rica olunur' yazılı afişler bastırarak caddelerdeki duvar ve ağaçlara yapıştırdı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Yavuz Tektimur, sıpanın henüz çok küçük olduğu için sütle beslenmesi gerektiğini söyledi. Sıpaya 'Lale' ismini verdiğini dile getiren Tektimur, "Lale'nin soğuktan donarak ölmesinden endişe duyuyorum. Sıpaya süt sağlayabilmek için keçi almıştım. Onu biberonla besliyordum. 6-7 gün önce birdenbire ortadan kayboldu. Bütün mahalleyi aradım, ancak bulamadım. Son çare olarak afiş ve el ilanları bastırarak sıpayı aramaya başladım. Daha çok küçük olduğu için bir şey yiyebilecek durumda değil. Dışarıda kalamaz. Buradan herkese sesleniyorum. Bulanlar veya görenler lütfen bana ulaşsın" dedi.

Bastırdığı afişleri mahalle mahalle dolaşarak duvarlara ve okul önlerine astığını, sıpayı çocuklara sorduğunu vurgulayan Tektimur, bir sonuç alamayınca çok üzüldüğünü belirterek, "Bu hayvan ahırdan uzaklaşıp başka yerlere gitmezdi. Bir yere gitse de geri gelirdi. Bence birileri yakalayıp bir yerlere kapattı" ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Vali Çelik: “Çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak herkesin ortak görevidir.” Niğde Valisi Cahit Çelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Çelik mesajında; “1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan Çevre Konferansı’nda 133 ülkenin katılımı ile alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Bu konferansta Birleşmiş Milletler, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel bir insanlık hakkı olduğunu karar altına almıştır. Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bulunduğu haftanın ülkemizde Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanmasına ilişkin 2022/3 sayılı ’Türkiye Çevre Haftası’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 21 Mayıs 2022 tarih ve 31842 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Her yıl bir temayla kutlanacak olan Türkiye Çevre Haftası; 2024 yılında ’Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasıyla kutlanacaktır” ifadelerine yer verdi. "Yaşadığımız çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak ve istikbale bırakmak herkesin ortak görev ve sorumluğudur" diyen Vali Çelik; "Bu şuurla, var olan tabiî zenginliğin korunmasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine imkân sağlayacak tedbirleri hayata geçirmek, bizler için hayati öneme sahiptir. Doğaya saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışını toplumsal hayatta yerleştirmemiz gerekmektedir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle, çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdedir" şeklinde konuştu. Niğde’nin sanayi, tarım ve turizm alanında kalkınması için çalışırken çevreye karşı sorumluluğumuzu unutmadan adımlar atmaya çaba gösterildiğini söyleyen Vali Çelik; doğal kaynakların bilinçli kullanıldığı ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştığı, yeşil, ve temiz bir çevreyi gelecek nesillere bırakabilmek temennisinde bulundu.