ASAYİŞ - 09 Mart 2018 Cuma 11:31

Kefr Cenne’deki teröristlerin karargahı ele geçirildi

A
A
A
Kefr Cenne’deki teröristlerin karargahı ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Kefr Cenne yakınlarındaki stratejik bir tepede bulunan, PKK/PYD’nin en büyük karargahlarından biri olan Talai’nin kontrolünü ele geçirdi.

Azez-Afrin arasındaki ana yolda, Azez’e 7 kilometre mesafede bulunan Kefr Cenne yakınlarındaki stratejik bir tepede bulunan Talai karargahında bulunan 12 terörist, ÖSO tarafından etkisiz hale getirildi. Rus askerlerinin Zeytin Dalı operasyonunun başlamasından önce karargah olarak kullandığı, harekatın başlamasından sonra boşalttığı Talai’nin PKK/PYD’li teröristler tarafından kullanılmaya başlandığı kaydedildi.

Talai karargahının önce F-16 askeri uçakları ve helikopterleri ile bombalandığı, daha sonra üç koldan karargaha girildiği belirtildi. Bu harekatla Talai yakınlarındaki Al-Hatib, Şavarga ve Maresta köylerinin kontrolü de ele geçirildi.

Mahmud Alhalbi 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrılı öğrenci "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" yarışmasında birinci oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla "Engelliler Haftası" dolayısıyla 81 ilden özel eğitim öğrencilerinin katılımıyla Ankara’da düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" yarışmasında ilkokul kategorisinde Ağrılı Ada Öykü Akbalık birincilik kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle planlanan etkinlikler kapsamında özel eğitim alanına ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında özel eğitim ihtiyacı olan akranları hakkındaki duygu ve düşüncelerini mektupla ifade etmeleri için düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi"nin sonuçları belli oldu. İlkokul ve ortaokul kategorilerinde öğrencilerin ilgiyle katılım sağladığı yarışmada seçki kurulu değerlendirmesi sonucu kategorilerde dereceye giren eserler belirlendi. İlkokul kategorisinde Ağrı Merkez Önder Baydar İlkokulu öğrencisi Ada Öykü Akbalık birincilik ödülüne layık görüldü. Başarısıyla Ağrı’yı gururlandıran Ada Öykü Akbalık’ı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Akbalık’ın bu anlamlı başarısının devamını diledi. Kökrek, "Özel eğitim alan öğrencilerimizle ilgili farkındalığın artırılması ve toplumda kaynaşmanın sağlanması amacıyla düzenlenen bu yarışmada Ağrı’dan bir öğrencimizin birincilik alması bizleri büyük bir mutlulukla doldurdu. Ada Öykü Akbalık’ı ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Bursa Büyükşehir’den emeklilere destek çeki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, emeklilerin bütçesine katkı sunmak, harcamalarına destek olmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi emeklilerimize 2000 TL değerinde destek çeki dağıtımına başlıyoruz” dedi. Bursalılarla bir müjdesini daha paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’yı sosyal belediyecilikle buluşturmanın ve verilen sözleri bir bir tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde sadece gençleri değil, olgun gençleri de unutmadıklarını dile getiren Başkan Bozbey, “Emekli hemşehrilerimizin bütçesine katkı sunmak, bir nebze de olsa harcamalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, ilk olarak ihtiyaç sahibi emeklilerimize 2000 TL değerinde destek çeki dağıtımına başlıyoruz. Kurban Bayramı’nda dağıtımına başlanacak olan destek çekleri için 16-26 Mayıs tarihleri arasında bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr web sayfamız ya da Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı’na gelerek dilekçeyle başvuruda bulunabilirsiniz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dayanışma ağıyla tüm kenti saracak, ihtiyaç sahibi tüm hemşehrilerimize ulaşacağız. Vatandaşımızın hayatına dokunan, yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltacak sosyal projelerle Bursa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm büyüklerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.