POLİTİKA - 06 Nisan 2021 Salı 16:53

Kenan Evren öldü, Postmodern darbeci paşalar Bodrum’u terk etti

A
A
A
Kenan Evren öldü, Postmodern darbeci paşalar Bodrum’u terk etti

28 Şubat soruşturmasında adı geçen Paşalar Bodrum’daki evlerini terk etti. Bir çoğunun malikanesi sessizliğe büründü. Bodrum’da yazlığı bulunan Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın ise uzun yıllardır yazlığına uğramadığı öğrenildi.

Uzun yıllar Bodrum’da yaşayan Kenan Evren’le birlikte ilçede yaşayan Paşalar, Evren’in Bodrum’dan gitmesiyle teker teker Bodrum’u terk etmeye başladı. 28 Şubat soruşturması kapsamından Bodrum’dan alınan birçok paşa yargılanmaya başlamıştı. Bunların içlerinde en çok ismi geçen Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ise Yalıkavak Mahallesi'nde bulunan Gümüşkaya sitesindeki lüks villasında gözaltına alınmıştı. 2012 yılında evinden alınan Özkasnak bir daha Bodrum’daki evine uğramadı. Çürümeye terk edilen milyon dolarlık evinde ise sessizlik hakim. Uzun yıllardır evine uğramadığını söyleyen çevre sakinleri arabası bile garajda çürüyor dedi. Özkasnak’ın hangi ilde yaşadığı ise halen bilinmiyor.

"Kenan Evren’le birlikte ilçeyi terk ettiler"

Ergenekon davaları ile başlayan 28 Şubat sürecinin yargılamalarında isimleri geçen Çevik Bir ve İsmail Hakkı Karadayı ve Erol Özkasnak uzun yıllar Bodrum’da yaşamıştı. Çevik Bir ve İsmail Hakkı Karadayı Kenan Evren ile birlikte yaklaşık 20 yıldan uzun bir süre Bodrum’da ikame etmişlerdi. Kenan Evren’in Bodrum’dan gitmesiyle birlikte Çevik Bir, İsmail Hakkı Karadayı’da Bodrum’dan ayrılmıştı. Erol Özkasnak ise 28 Şubat soruşturmasının ardından gözaltına alındıktan sonra bir daha Bodrum’a uğramadı. 28 Şubat soruşturmasından ismi geçen birçok üst rütbeli paşalarında soruşturma sonrasından Bodrum’a bir daha gelmediği öğrenildi.

Kenan Evren öldü, Postmodern darbeci paşalar Bodrum’u terk etti

"Özkasnak hakaret etmişti"

28 Şubat soruşturmasından ismi geçen emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın takip eden gazetecilere o dönemde üstelerine yürüyüp hakaret etmişti. Bu durumun ardından yine sivil vatandaşlara gazetecilere böyle davranan bir komutanın askerlere nasıl davranmıştır sorusu akıllarda yer etmişti. 19.04.2012 tarihinde gözaltına alınan Özkasnak daha sonra Ankara’ya soruşturma kapsamında götürülmüştü. O günden bu yana neredeyse Bodrum’daki malikanesine hiç uğramadığı iddia edilen Özkasnak'ın, evini kaderine terk ettiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamaları kamuoyunda büyük tepki uyandırdı İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu’nun Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamaları kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. İsrail Devlet Başkanı Netanyahu’nun Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamaları kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki çeken Netanyahu’ya, Türkiye’den resmi kurumlardan ve siyasi isimlerden art arda açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı başta olmak üzere birçok kurum, söz konusu ifadeleri kınadı. Tepkiler yalnızca resmi açıklamalarla sınırlı kalmazken, sosyal medyada da kısa sürede geniş bir karşılık buldu. Kullanıcılar, "GenocidalNetanyahu" etiketi altında binlerce paylaşım yaparak Netanyahu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Söz konusu etiketin Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde de gündeme girdiği, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok konuşulan başlıklar arasında ilk sıraya yükseldiği görüldü. Uluslararası kamuoyunda da yankı bulan gelişmeler kapsamında, çok sayıda kullanıcı Erdoğan’a destek mesajları paylaşırken, Netanyahu’ya yönelik eleştirilerin yoğunlaştığı dikkat çekti. Uzmanlar, sosyal medyada oluşan bu geniş çaplı etkileşimin, kamuoyunun bölgedeki gelişmelere ilişkin hassasiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtiyor.