DİĞER SPORLAR - 14 Ekim 2016 Cuma 17:29

Kenar: 'Çekmeköy Taşdelen Atlı Spor Kulübü hizmete girdi'

A
A
A
Kenar: 'Çekmeköy Taşdelen Atlı Spor Kulübü hizmete girdi'

Çekmeköy’de faaliyete başlayan 'Taşdelen Atlı Spor Kulübü' hizmete girdi.

Taşdelen Atlı Spor Kulübü Müdürü Rüya Kenar yaptığı açıklamada Atlı Spor Kulübü, Çekmeköy’de faaliyete başladıklarını bildirdi. Kenar, “Toplam 20 dönüm arazi üzerine kurulmuş, 200 dönüm orman içinde arazi binişi yapılabilen, restorant-cafe kısmından at binişini izleyebileceğiniz sabah kahvaltısı ve zengin menüsünden tadabileceğiniz 200 kişilik alanı ile hizmete girdi” dedi.

Tesislerde toplam Pony ve At olmak üzere biniş için 27 hayvan bulunduğunu belirten Kenar, “1’e bir özel eğitimleri alanında profesyonel hocalar tarafından verilmektedir. Eğitim sırasında velilerimiz için en güzel imkânlar sunulmuştur. Cafe ve Restoran bölümümüzde, teras bölümümüzde ve ayrıca doğa ile iç içe sunulan imkânlarımızdan faydalanabilir. Kapalı ve açık menglerin dışında arazi binişi, doğa gezisi ve doğa biniş imkânlarımızda mevcuttur. Pazartesi günleri kapalı olan tesisimiz haftanın diğer günleri 9.00-20.00 arası hizmet vermektedir. At yetiştiricisi, at psikolojisini bilmesi ve doğduğu günden başlayarak tayı uygun bakıma alması en önemli konudur. Birçok at yetiştiricisi ata âşıktır ve doğal olarak doğru olanı yapar. Bununla beraber az bakımla uzun süre atları boş bırakarak hata yapan yetiştiriciler de azda olsa vardır. Böyle atlar doğayla büyürler ve insana yabancılaşırlar, daha sonra atın eğitimi sırasında birçok zorluğun ortaya çıkmasına neden olurlar. Bizler tesisimizde seyislerimiz ile birlikte en doğru bakımı uyguladığımıza inanıyoruz. Atların bakımı ve daha sağlıklı bir hale getirilmesi için at bakım alanlarımız ahşap olarak dizayn edilmiştir” diye konuştu.

Gelişen teknolojiyle birlikte kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında ilk sırayı nalbantlığın almaya başladığını dile getiren Kenar, “Bir dönemin en popüler mesleklerinden biri olan nalbantlığa olan talebin düşmesiyle birlikte Nalbant ustalarının sayısı da parmakla sayılacak kadar azaldı. Nalbantların değerini iyice yitiren mesleğini nasırlı elleriyle ayakta tutmaya çalışıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş Nalbantlık mesleği Taşdelen Binicilik kulübünde ustalar tarafından icra ediliyor. Taşdelen binicilik kulübü ayrıca savaş filmlerinin eğitimine de destek sağlıyor. Diriliş Ertuğrul Filminin oyuncuları tesislerde film öncesi eğitim yaparak filme hazırlanıyor” şeklinde konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Emre Belözoğlu: “2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada “2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli. Hele ki Rizespor gibi iyi bir takıma, iyi bir organizasyonu olan bir takıma karşı” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda 2-2’lik skorla berabere kalan MKE Ankaragücü’nde Teknik Direktör Emre Belözoğlu maçın ardından yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, “Baktığımızda Rizespor’u zaten biliyorduk. Rizespor, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra bu ligde kendi sahasında en çok puan toplayan takım. Çok önemli geçici hücumları yapabilen ve bunu da sonlandırmada çok maharetli bir takım. İlk gol de aynen bu şekilde oldu. İkinci gol de duran top. Burada bizim çok istemediğimiz bir görüntü var. Bunu kendi adımıza değerlendirmemiz gerekiyor. Duran topta bu kadar basit gol yenmemesi gerekiyor. Bunu bir eleştiri olarak kendime söyleyebilirim. İkinci yarıda ilk yarının sonlarıyla beraber net bir galibiyeti hak eden bir oyun vardı. Sadece topa sahip olma değil, bence pozisyon üretmede de yüksek bir oyun vardı. Sonucu gelmedi. 2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli. Hele ki Rizespor gibi iyi bir takıma, iyi bir organizasyonu olan bir takıma karşı. Biz de son dönemde gerçekten yüksek işler yapmaya çalışıyoruz. Karşılığını ne yazık ki alamadık. Beraberliklerimiz çok fazla. Bu beraberliklerin yüzde 80’i yüzde 90’nında aslında kazanmaya yakın taraf hep bizdik. Bugünkü ikinci yarıyı da buna dahil edebilirim. Rizesporlu oyuncuları tebrik ederim. Kendi oyuncularımı tebrik ederim. Oyuna giren arkadaşları oyuncuları tebrik ederim. İlhan Hoca’ya da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Trabzon Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi" Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, bugün yine Trabzonspor’un vazgeçmediğini gösterdiğini belirterek, hedeflere doğru ilerlediklerini söyledi. Tredyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, "Taraftarsız oynadığımız Sivasspor ve Gaziantep FK maçlarında konsantrasyon olarak taraftarsız oynamakta zorlanıyoruz. Özellikle taraftarımız bizim için önemli bir oyuncumuz. Lütfen bizi bir daha yalnız bırakmasınlar. Ne kadar konuşsak, ne kadar çalışsak oyunun başlangıcında iki şey var. Top rakipteyken ya sert olacaksın ya da topa sahip olacaksın. Erken final paslarında geçişten gol yedik. Doğru oyun oynayacaksak, oyuna sadık kalacaksak, oyunu döndürme şansınız fazla oluyor. İkinci yarı itibarıyla bir gole bakıyordu. Bu bizi oyunun içine sokacaktı. Doğru değişiklikler cevap verdi. Geriden gelip kazanmak son derece önemli" dedi. "Dragus önemli bir oyuncu" Trabzonspor’un bugün yine vazgeçmediğini gösterdiğini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Transfer çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Bitmiş gibi gözüken ama yaklaştığımız önemli transferler var. Dragus önemli bir oyuncu. Geldiği günden beri Gaziantep FK’ya önemli işler sergiledi. Bugün de bize karşı ciddi bir performans sergiledi. Onuachu ile konuşuyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasını yaparken onunla da konuşuyoruz. Onuachu onunla konuştuğumu size söylememiş ben de söylemiyim o zaman. O bizim aramızda kalsın. Yarışırken, önümüzdeki sezonun hazırlığını yapıyoruz. Daha çok alternatifi olan ve zenginliği olan bir takım için çalışıyoruz." Oyun olarak geliştiklerini belirten Avcı, "Bazen sonuç alıyoruz, bezen de alamıyoruz ama önümüzdeki sezon için daha iyi hale getireceğimiz bir durum olacağını düşünüyorum. Her kulvarda yarışan bir Trabzonspor oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.