GÜNDEM - 06 Kasım 2010 Cumartesi 16:05

Kılıçdaroğlu ve Şimşek birlikte geldi

A
A
A
Kılıçdaroğlu ve Şimşek birlikte geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen Erdal İnönü'yü anma toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'le birlikte geldi.

ŞABAN ÖZDEMİR/İSTANBUL

Üniversiteye aynı araçla gelen ikili, kameraların yoğun ilgisi arasında içeriye giriş yaptı.
Üniversitenin Beşiktaş Kampüsü'nde Erdal İnönü'yü anma toplantısı kapsamında düzenlenen "Demokratikleşme sürecinde öncelikler" konulu konferansa Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yeni Genel Sekreteri Süheyl Batum ile SHP eski genel başkanı Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü de katıldı.

Kampüse, İl Başkanı Berhan Şimşek ile birlikte gelince basının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında "Başbakan Kemal" sloganları yükseldi. Üniversiteye aynı araçla gelen ikili, kameraların yoğun ilgisi arasında içeriye giriş yaptı. Konferansta öncelikle söz alan Sevniç İnönü, Erdal İnönü'nün ölümünün üzerinden üç yıl geçtiğini söyledi. Salondaki bayanların çoğunluğuna dikkat çeken İnönü, "Erdal İnönü'yü O'na layık bir şekilde anıyoruz. Sosyal ve siyasal platformda kadınlar daha çok yer almalı. Gündemi kısır ve yararsız türban tartışmalarıyla meşgul etmemeliyiz. Bu toplumun fırsatları kaçırmak gibi bir lüksü kalmadı artık" dedi.

Kılıçdaroğlu ise, Erdal İnönü'nün saygın bir bilim adamı olduğunun altını çizerek, "O, önemli bir soyadı taşıyordu. O, soyadının altında hiçbir zaman ezilmedi. Onu aştı. Siyasette de saygın bir yer tuttu. Türk siyasetinin önemli bir simgesi oldu. O siyasette risk almaktan hiçbir zaman korkmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan sorunların çözümü noktasında çok ciddi raporlar hazırladı. Onlar yaşama geçseydi Türkiye bugün çok farklı yerlerde olabilirdi. O günlerde kendisine çok ağır eleştiriler yapıldı. Bugün o kişilerin kendisinden özür dilemeleri gerekir. Onların özür borcu var. Bu borcu yerine getirmeliler" diye konuştu.

Sevinç İnönü'nün, "Erdal evde fare var" sözlerine, İnönü'nün "Sevinç ben kedi miyim" dediğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir siyasetçide mizah yeteneği olmalı. Mizah yeteneği olmayan kişinin siyasette yeri olmaması gerekir. Bizlere düşen görev, onların mirasını daha ileriye taşımak. Kendisinin amacı 'mutlu bir Türkiye'yi nasıl oluşturabiliriz?' idi. O'nun amacı, bizim amacımız olmalı" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.