SPOR - 17 Temmuz 2022 Pazar 14:05

Kırkpınar’ın rövanşı Gökbel Yağlı Güreşleri başladı

A
A
A
Kırkpınar’ın rövanşı Gökbel Yağlı Güreşleri başladı

Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin rövanşı olarak anılan UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan Gökbel Yağlı Güreşleri büyük heyecan başladı. 45’i başpehlivan olan 800’ü aşkın sporcunun kol bağladığı alana Başkan Yücel, tüm sporseverleri davet etti.

Antalya’nın Alanya ilçesi Gökbel Yaylasında bu yıl 16.'sı düzenlenen ve UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesinde yer alan Gökbel Yağlı Güreşleri Festivali’nin 2. günü güreşlerle başladı. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin rövanşları olarak anılan Gökbel Yağlı Güreşleri 45’i başpehlivan olmak üzere 800’ü aşan sporcu er meydanında kol bağlayacak. 2005 yılından itibaren düzenlenen festivallerin pandemi nedeniyle 2 yıldır düzenlenemediğini dile getiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ata sporunun yaşatılması ve vatandaşların güzel vakit geçirmesini amaçladıklarını söyledi.

Kırkpınar’ın rövanşı Gökbel Yağlı Güreşleri başladı

Gökbel Yağlı Güreşlerinin Kırkpınar’ın rövanşı olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, “Biliyorsunuz ki burada bugün kıran kırana bir mücadele olacak. Neredeyse Kırkpınar’ın rövanşı anlamında. Gökbel Yağlı Güreşlerimiz artık UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirasları Listesine girdi. Kırkpınar’dan sonra Gökbel Yağlı Güreşleri oldu. Bununda haklı gururunu yaşayarak ata sporuna ne kadar önem verdiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Sporseverleri Gökbel Yağlı Güreş alanına bekliyorum” dedi.

Fadıl Kösedağ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 19 Mayıs coşkusu Ordu’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105’nci yıldönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Ordu Valiliği’nce hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Akabinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç bir konuşma gerçekleştirerek, bu anlamlı günün 105’inci yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri anarak, “Ordu’da her bir gence ulaşarak, geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ecdadın; vatanı için istiklalini ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gençlerimize aktarmak en önemli vazifemizdir” ifadelerine yer verdi. Programda şiir ve türküler okundu, öğrenciler ve gençler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Kutlama programına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.