GÜNDEM - 01 Mart 2021 Pazartesi 11:27

Kısıtlama sona erdi, evlat nöbetindeki aileler HDP önündeki çadırda yerlerini aldı

A
A
A
Kısıtlama sona erdi, evlat nöbetindeki aileler HDP önündeki çadırda yerlerini aldı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 546’ncı gününe gününe girdi.

Rıdvan Kılıç - Sedat Irmak
DİYARBAKIR (İHA) -
Diyarbakır’da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi, 546’ncı gününde de devam ediyor. Kocaeli’den gelerek dağa kaçırılan Eren Yalçın için 546 gündür evlat nöbetinde olan anne Fadime Aksu, 1 buçuk yıldır eylemde olduğunu ve mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğini söyledi. Anne Aksu, "Hiçbir zaman eylemimden vazgeçmeyeceğim. Pandemi oldu eylemime devam ettim rahatsız olmama rağmen. 6-7 senedir herhangi bir haber alamadım. Yavrum bak her şeye katlandım. Neler gördüm, neler yaptılar ama hiçbir zaman vazgeçmedim. Bir parça vicdanları varsa çocuklarımızın yakasından düşsünler" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ FÜ Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Temizer: "Küresel ısınma ve ekolojik yapı değişti, yılan popülasyonu arttı" Elazığ’da yılanlar havaların ısınmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Fırat Üniversitesi (FÜ) Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, küresel ısınma ve ekolojik yapının değiştiğini, bu nedenle yılan popülasyonunun arttığını söyledi. Elazığ’da havaların ısınmasıyla ortaya çıkan yılanların sayısının artması, vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle ilkbahar aylarında, hem yılanların hem de insanların kırsal alanlardaki faaliyetlerinde ciddi bir artış yaşandığından insanların yılanlarla karşılaşma ihtimali son zamanlarda arttı. Daha çok sulak ve yeşillik alanlarda görülmeye başlayan yılanlar, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Bazı yerlerde yerleşim yerlerinde görülmeye başlayan yılanlar, vatandaşların da zehirli olup olmadıklarını bilmemelerinden dolayı korkuya neden oluyor. Elazığ’da özellikle son bir ayda oldukça fazla görülmeye başlayan yılanların sayılarında artış yaşanırken, geçtiğimiz gün ise Karakoçan ilçesi Okçular köyü Avdelan mezrasında bir kişi yılanın sokması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, yaptığı açıklamada, "İklim değişikliğinden dolayı yılanların sayılarında bir artış yaşanıyor. Küresel ısınma ve ekolojik yapının değişmesinden dolayı yılan popülasyonunda yükselme oluyor. İlkbahar ayı doğum ayıdır. Çok tedirgin olacak bir durum yok. Özellikle köylerde ve tarlalarda çalışan insanların dikkat etmesi gerekiyor ve önlemleri alması gerekiyor" dedi.
Denizli Başkan Ertemur’dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ertemur, “Emeğin ve dayanışmanın temsilcileri tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Ali, Rıza Ertemur, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, emeğin onuru ve mücadelenin gücüyle dolu olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm emekçi kardeşlerimin hak ettikleri değeri bulduğu, adaletin ve eşitliğin hâkim olduğu bir dünyada birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Emeğin ve mücadelenin bayramı olan 1 Mayıs’ta tüm işçi kardeşlerimin yanında olduğumu belirtmek isterim. Alın teriyle, emekleriyle toplumumuzu şekillendiren her bir işçinin hak ettiği değeri görmesi ve insanca yaşam şartlarına kavuşması için var gücümüzle çalışacağız ve çalışıyoruz. Ülkemize gelen baharla birlikte, bu 1 Mayıs’ında bir dönüm noktası olmasını temenni ederek, işsizliğin net çözüme kavuştuğu, iş cinayetlerinin sona erdiği, işçi kardeşlerimizin sömürülmesinin sona erdiği, gelir dağılımının düzeltildiği, çalışma şartlalarının iyileştirildiği, emeğin karşılığının alındığı, üretim ve üretenden yana olan Türkiye hayaline kavuşmamıza vesile olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle, emeğin ve dayanışmanın temsilcileri tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”