GÜNDEM - 01 Şubat 2017 Çarşamba 10:52

Kızakla hasta kurtarma operasyonu

A
A
A
Kızakla hasta kurtarma operasyonu

Bingöl’de kar yağışı nedeniyle yolu kapanan bir köyde rahatsızlanan 2 aylık hamile kadın, UMKE tarafından yaklaşık bir kilometre kızakla taşınarak kurtarıldı.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, hava sıcaklıkları geceleri eksi 20 dereceye kadar indi. Hayatın adeta felç olduğu kırsal kesimde fenalaşan hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişiyor.

Zorlu kurtarma operasyonlarıyla adından söz ettiren UMKE Bingöl birimi, Bingöl’ün Sancak beldesine bağlı Güngören köyünde fenalaşan 2 aylık gebe 20 yaşındaki Songül Karaçoban için harekete geçti. Paletli ambulansla yola koyulan UMKE timleri, kar kalınlığının bir metreyi aştığı bölgede hasta için adeta seferber oldu. Köye bir kilometre kala ilerlemeyen paletli ambulanstan inen ekipler, yürüyerek hastaya ulaştı. Yürümeyecek halde olan Songül Karaçoban’ı kızağa alan ekipler, köylülerin yardımıyla ambulansa ulaştı.
Yaklaşık 5 saat süren operasyonla Karaçoban’ı hastaneye ulaştıran ekipler, operasyonu başarıyla sonuçlandırdı.  

Yılmaz Atar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.