GÜNDEM - 13 Eylül 2017 Çarşamba 13:07

Kızıltepe’de aşiret düğününe 2 bin kişi katıldı

A
A
A
Kızıltepe’de aşiret düğününe 2 bin kişi katıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Omeryan ve Arbani aşiretlerinin düğününe 2 bin kişi katıldı. Düğünde gelin ve damada kilolarca altın ve binlerce TL takıldı.

Kızıltepe’de Omeryan aşiretinden Abdulkadir Kızılkaya’nın oğlu Mehmet ile Arbani aşiretinden Abdurrahim Ramazanoğlu’nun kızı Ceren Fatoş için görkemli bir düğün töreni yapıldı. İlçede yapılan düğüne AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Çankırı Bölünmez, 22. Dönem Mardin Eski Milletvekillerinden Süleyman Bölünmez, 24.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediyesi Vekili Ahmet Odabaş, Mardin AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe AK Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, kanaat önderleri ve davetliler katıldı.

Düğüne, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Koordinatörü Ahmet Külekçi, Finlandiya’dan Avrupa Türk İş Adamları Konfederasyon Başkanı Fırat Bozan, Hollanda’dan West Food Group Holding sahibi Serdar Bozan da çelenk gönderdi. 

Yemek için onlarca hayvanın kesildiği düğünde davetliler, çifte altın ve para takmak için birbirleriyle yarıştı. Çifte, gelin ve damada kilolarca altın ve binlerce TL takıldı.  

Murat Akgül
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te muhtarlar toplantısı yeniden başladı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başlamasından sonra muhtarlarla aylık değerlendirme toplantılarını yeniden başlattı. Meclis salonunda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ertaş, tabana yayılan katılımcı bir yönetim anlayışı ile vatandaşa hizmet için birlik içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Edremit Belediyesi’nde mahalle muhtarları ile aylık değerlendirme toplantıları başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlarla birlikte Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, belediye meclis üyeleri ve belediyede ki daire müdürleri de yer aldı. Başkan Mehmet Ertaş, halkçı bir yönetim anlayışı ile tabana yayılan bir yönetim anlayışı içerisinde muhtarlar, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti. Her ay belediye meclis toplantısı öncesinde muhtarlarla buluşacaklarını kaydeden Başkan Ertaş, “Her türlü öneriye açık bir şekilde “ben yaptım oldu” değil ortak akılla birlikte karar vereceğiz. Halkımıza hizmet noktasında bir ve beraber hareket edeceğiz. En kısa yoldan halkımızın sorunlarına çözüm üretip hizmeti ulaştırma amacıyla çalışacağız” dedi. Mahalle muhtarları da tek tek söz alarak hem kendilerini tanıttılar hem de sorunlarını anlattılar. Doğalgaz hatlarının uzatılması ve bozulan yolların yapılması gibi konular başta olmak üzere mahalleleri ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdiler. Başkan Ertaş, yol yapım ve onarım için 14 ayrı ekibin sahada olduğunu kaydetti, sorunların ortadan kaldırılması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.
Giresun Kadınlar baharla birlikte pazarda doğal ürünleri satıyor Baharın gelmesiyle kadınlar pazarındaki ürün çeşitliliği de arttı. Çoğu doğada kendiliğinden yetişen dikenucu, geldirdik, kabalak gibi bitkileri toplayarak kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber ilçe pazarında satan kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Giresun’un köylerinde yaşayan kadınlar, evde yaptıkları yöresel ürünler ile yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçelerin pazarlarında satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber, doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin de pazarda yoğun ilgi gördüğünü anlatan Atike Sefer, “Bahar mevsimi geldiği için pazarda sattığımız ürünlerde arttı. Kendi yetiştirdiğimiz lahana, bezelye, kıvırcık, yeşil soğan gibi ürünlerin yanı sıra doğada kendiliğinden yetişen kabalak, galdirik, dikenucu olarak bilinen melocan da toplayarak pazara getiriyoruz. Bu tezgahta sattığım her şey organik ve tazedir. Köyde sabah erken saatlerde tarlalardan topladığım sebze ve meyveleri pazara getiriyorum. Yeter ki üretim olsun üretilen her şeyin pazarda müşterisi oluyor” dedi. Üretilen her ürünün pazarda yeri var Her ne kadar kadınlar pazarı olsa da üreten herkese pazarda yer olduğunu ifade eden Aydın Öztürk ise, “Artık köylerde pek üreten kalmadı. Köylüler de gelip lahanasını pazardan alır duruma geldi. Oysaki köylerde sadece ekip diktiğin değil doğada kendiliğinden yetişen birçok bitki de ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Ben bir emekli olmama rağmen köyde üretip gelip pazarda satıyorum ve ihtiyacımı karşılıyorum. Üreten herkese pazarda yer olduğu gibi üretilen her şeyinde alıcısı oluyor” dedi.