DÜNYA - 24 Şubat 2017 Cuma 11:35

KKTC’de 3’üncü GSM operatörü ile yeni sistem 4.5 G için düğmeye basıldı

A
A
A
KKTC’de 3’üncü GSM operatörü ile yeni sistem 4.5 G için düğmeye basıldı

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, KKTC’de 3. GSM operatörü ile yeni sistem 4.5 G için düğmeye basıldığını açıkladı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, telekomünikasyon alanındaki gelişmeler ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dürüst, ülkenin bilişim teknolojileri ve iletişim alanında çok önemli bir dönemden geçtiğini belirtti.

Bakanlık olarak 4.5 G’ye geçiş için tüm çalışmaların tamamlandığını, konunun Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olduğunu belirten Bakan Dürüst, en kısa sürede ihale sürecini başlatarak, KKTC halkının daha kaliteli ve daha hızlı iletişim imkanlarına kavuşturulmasının sağlanacağının altını çizdi. İletişim alanındaki yeniliklerin takip edilmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Dürüst, “Ülkemiz bir eğitim adası, bir bilişim adası noktasına gelmiştir.

KKTC halkı böylesi çağdaş ve kaliteli hizmeti hak etmektedir” dedi. Bir önceki gün diğer GSM operatörü olan KKTC Telsim’i de ziyaret ettiğini, aynı vurguyu orada da yaptığını hatırlatan Dürüst, “Bizler kim ne söylerse söylesin, KKTC'nin kalkınmasına, gelişmesine katkı koyan tüm yatırımların ve yatırımcıların önünü açmakla mükellefiz. Devlet yönetmenin sorumluluğu bunu gerektirir. Biz de tam bu noktada hükümetin ilgili bakanlığı olarak, hükümetimizle birlikte almış olduğumuz bir karar uyarınca, KKTC’ye 3’üncü bir GSM şirketinin gelebilmesi için düğmeye basmış bulunmaktayız” dedi.

Bakan Dürüst, “Bugünün hükümeti olarak, var olan 2 GSM operatörü ile birlikte bir 3’üncü GSM operatörünün, KKTC’de faaliyet göstermesine imkan verecek çalışmaları başlattığımızı, dünyanın hangi ülkesinden olursa olsun, KKTC’de bu hizmeti verebilecek tüm GSM şirketlerine olanak tanımaya hazır olduğumuzun altını çiziyorum” dedi. 

Emir Abdurrahman Bulut
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.