DÜNYA - 16 Nisan 2010 Cuma 23:37

KKTC'de cumhurbaşkanlığı yarışında son viraj

A
A
A
KKTC'de cumhurbaşkanlığı yarışında son viraj

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimleri için son 48 saate girilirken, iki iddialı adaydan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mehmet Ali Talat ve iktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Başbakan Derviş Eroğlu birbirine 500 metre uzaklıktaki iki meydanda düzenlenen mitingde seçmenlerine seslendiler.

Lefkoşa'nın ünlü Saray Meydanı'nı Eroğlu ve taraftarları doldururken, Girne kapısındaki İnönü Meydanı ise Talat'a ve destekçilerine ev sahipliği yaptı. Her iki mitinge katılanlar ise, ara yolda gidip gelerek her iki lideri dinlemeye çalıştılar. Ancak bu geliş gidişler Talat'ın mitinginde sahne alan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Eroğlu'nun mitinginde sahne alan Bengü konserleri başlayınca daha da hızlandı.


Her iki lider de, yaptıkları konuşmalarda cumhurbaşkanlığı yarışında ipi önde göğüsleyeceklerini iddia ettiler. Başbakan Eroğlu, "Bana halkın güveni tamdır, dış destek istemez. Hristofyas'ın önünde boyun eğmeyeceğim" dedi.


Cumhurbaşkanı Talat ise konuşmasında, "Çalışmalarımıza devam etmek için önümüzdeki engelleri birer birer kaldıracağız. Talat haindir diyorlar. Siz KKTC'yi ayakta alkışlayanlar partizanlık, yolsuzluk dışında ne yaptınız" diye sordu. Talat, "Biz KKTC'ye uluslararası alanda prestij kazandırdık, KKTC halkını dünyada eleştirilen bir halk olmaktan çıkardık. Seçimi birinci turdan bitirmeli, dünyaya barış istediğimizi haykırmalıyız" diye konuştu.


Seçimlerde propaganda cumartesi saat 18.00'de sona erecek. Pazar günü ise seçmenler sandık başına gidecek.

 

MESUT GÜNSEV / LEFKOŞA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir