EĞİTİM - 11 Temmuz 2017 Salı 11:34

KMÜ’ye 32 yeni akademisyen alınacak

A
A
A
KMÜ’ye 32 yeni akademisyen alınacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne (KMÜ) 32 yeni akademik personel alınacağı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, “Edebiyat Fakültesi Sosyoloji, Mütercim Tercümanlık, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerine 6, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimlerine 2, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat, Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler bölümüne 3, İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri bölümüne 1, Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik ve Kimya bölümlerine 4, Mühendislik Fakültesine Enerji Sistemleri, Gıda, İnşaat, Makine ve Biyomühendislik bölümlerine 9, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Hemşirelik bölümlerine 3, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük ve Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümlerine 3, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları bölümüne 1 olmak üzere 5 profesör, 6 doçent, 21 yardımcı doçent toplamda ise 32 öğretim üyesinin KMÜ ailesine katılması için başvurular başladı.

“Üniversitenin en temel işlevi bilgi üretmektir”

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül konuyla ilgili olarak, “Üniversitelerin en temel işlevinin bilgi üretmek olduğunu ve bu bağlamda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin yetenek temelli bir yaklaşım içerisinde bölgesinde ve küresel ölçekte bilgi üretebilen, rekabet edebilen bir üniversite olması yönünde çalışmaların planlandığı yönde, devam ettiğini” beyan etti.

Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılacak ve 24 Temmuz 2017 tarihine kadar sürecek.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyesi alımıyla ilgili detaylı bilgiye www.kmu.edu.tr adresinden ulaşılabilir. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.