GÜNDEM - 15 Eylül 2017 Cuma 16:45

Konya’da FETÖ çatı davası için 500 kişilik duruşma salonu hazırlandı

A
A
A
Konya’da FETÖ çatı davası için 500 kişilik duruşma salonu hazırlandı

Konya'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında, 187’si tutuklu 481 sanığın yargılanmasının yapılacağı dava için, teknik cihazlarla donatılan yaklaşık 800 metrekarelik alanda 500 kişi kapasiteli duruşma salonu hazırlandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklanmada, "Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 1030 ayrı dosyada şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. 2 bin 281 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameler, terör suçlarına bakan ihtisas mahkemeleri olan Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Konya 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi ile Konya 9. Ağır Ceza Mahkemelerine gönderilerek dava açıldı. 527 sanıktan 46’sı hakkındaki davanın tefrik edilmesi sonucu 481 sanığın Silahlı Terör Örgütü Kurmak veya Yönetmek, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlarından yargılandığı Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/1 esas sayılı dava dosyası, soruşturmalar kapsamında en çok sanığın yer aldığı dosya oldu. Mahkeme duruşma salonlarının mevcut durumlarının yetersiz olması nedeniyle, davaların adil, etkin ve seri şekilde yürütülebilmesi için Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talebi sonrası, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından merkez Meram ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Spor Tesisleri görülecek FETÖ davası için hazır hale getirildi" denildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.