GÜNDEM - 20 Ekim 2017 Cuma 11:44

Köpeğin saldırısına uğrayan karaca kurtarılamadı

A
A
A
Köpeğin saldırısına uğrayan karaca kurtarılamadı

Zonguldak Alaplı ilçesinde yiyecek aramak için taş ocağı mevkisine inen yavru karaca, bir köpeğin saldırısına uğradı. Tır sürücüsü kanlar içindeki karacayı fark edip aracına aldı ancak saldırıya uğrayan yavru karaca yolda öldü.

Edinilen bilgilere göre, Zonguldak Alaplı ilçesi ile Akçakoca ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir yavru karaca, sahile yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki taş ocağının yakınında yiyecek aramaya başladı. Karacayı fark eden bir köpek yavru hayvana saldırarak yaraladı. Bu sırada tırla Ereğli ilçesine seyir halindeki Salih Komuz, yaralı karacayı köpeğin ağzından kurtardı. Yaralı karacayı tırın ön koltuğuna koyan Komuz, Alaplı İlçe Jandarma Karakolunu arayarak yardım istedi. Köpeğin sol arka bacağı ile boynundan ısırdığı ve kan kaybeden yavru karaca yolda öldü.

Haber verilmesi üzerine ilçe jandarma karakoluna gelen Alaplı Gıda Tarım İlçe Veterineri Oral Bulum, "Karacanın kontroller sonucunda öldüğünü tespit ettik. Karaca vahşi veya vahşi olmayan hayvanlar tarafından boğularak öldürülmüş. Bundan sonra işlem belediye ekipleri ile irtibata geçilip hayvanı uygun bir şekilde gömülmesini sağlamak olacak" diye konuştu.

Aracıyla seyir halindeyken karacanın köpeğin saldırısına uğradığını fark eden sürücü Salih Komuz ise "Taş ocağından geliyorum. Gelirken bir köpeğin ağzından karaca yavrusunu boğarken aldım. Tırdan indim ve köpeğin ağzından kurtardım. En yakın İlçe Jandarma Komutanlığına teslim etmek istedim. Maalesef karacayı yolların ağır şartları nedeniyle ilçe komutanlığa yetiştiremedim. Bütün yetkili tüm jandarma arkadaşlara sağ duyulu oldukları için teşekkür ediyorum. Karacayı arabaya koyduğumda canlıyken, su verdim ve okşadım. Kurtaramadığım için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Yüksel 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.