ALEV HAMİTOĞULLARI - HALİL KARAHAN
Zor günler geçirdiklerini anlatan aileler, Başbakan Erdoğan'ın Somali'ye gidecek olmasından umutlu olduklarını dile getirerek "Bizim de canlarımızı getirsinler" çağrısında bulundular.
Somalili korsanlar tarafından geçen Eylül ayında Aden Körfezi açıklarında kaçırılan Olig B isimli gemi mürettebatından son 3 aydır haber alınamıyor. Geminin Ağustos ayında Mısır'dan Hindistan'a doğru yola çıkmasının ardından Aden Körfezi açıklarında 15 Gürcü mürettebat ile aralarında Fuat Özçelik, Yakup Öztürk ve Mustafa Arıcıoğlu isimli Türk denizcilerle birlikte kaçırılmasının ardından Türk denizcilerin aileleri endişeli bekleyişlerinde umutlarını yitirmediklerini söylediler.
15 milyon Euro fidye karşılığı gemi ve mürettabatın serbest bırakılma pazarlığında da herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine aileler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dan yardım istedi. Gemide ikinci kaptan olarak görev yapan Özgür Yakup Öztürk'ün eşi Füsun Öztürk 11 ay eşinin yokluğunda zor günler geçirdiğini söyledi. Eşini umutla beklediğini dile getiren Füsun Öztürk; şöyle konuştu: "Libyada, Suriyede yaşanan olaylara maruz kalan insanlara el uzatan devletimiz bizim de sesimizi duysun.
Ayrıca mübarek günlerde Somali'de yaşanan kıtlık krizine karşı yardım toplanıp ülkeye gönderiliyor. Sanıyorum Başbakanımız yakın zaman içinde ailesi ile birlikte Somali'ye gidecek, lütfen bizim de sesimizi duysun 11 aydır eşimden ayrıyım. Ne yapar? Nasıldır? Aç mıdır, susuz mudur bilmiyorum. Devlet büyüklerimiz hazır Somali'ye gidecek. Bizim canlarımızı da alıp gelsinler."
Gemi kaçırıldıktan iki gün sonra eşinin kendisine internet üzerinden kaçırıldıklarını ve durumlarını iyi olduğunu haber verdiğini söyleyen Füsun Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Eşimle arada bir telefonla sadece iki dakikalık konuşmalarımız oluyordu. İşkence gördüklerini ve fidye için firma ile görüşmemiz gerektiğini bize söyledi. Ancak firma istenilen alakayı göstermemektedir. Son 3 aydır telefon görüşmelerimiz bile yok.
Sesini dahi artık duyamıyorum. Devletimiz sesimizi duysun lütfen" Türk denizcilerden Fuat Özçelik'in ablası Banu Özçelik Göçtü ise Somali ile yaşanan son gelişmelerde dünyanın gözünün bu ülkede olduğunu, bu yüzden atılacak adımlarda kendilerinin çağrılarına kulak verilmesini istedi. Banu Özçelik Göçtü, şöyle konuştu:
"Devlet hazır Somali'yle böyle bir bağlantı kurmuşken bütün devlet büyüklerimiz oraya gidiyorken, Somali'deki açlara yardım etmek evet çok güzel ve yani hepimizin gönlünden geçen onların durumunun biraz daha iyiye gitmesi ama bütün bunlar yapılıyorken bizim de üç tanecik insanımızında kurtarılması lazım."








