SAĞLIK - 16 Eylül 2020 Çarşamba 15:07

Kovid Çağrı Merkezi evde tedavi olan hastaları kontrol ediyor

A
A
A
Kovid Çağrı Merkezi evde tedavi olan hastaları kontrol ediyor

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan Kovid Çağrı Merkezi, korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında virüs tanısı alan ya da temaslı olduğu için evde izole olan hastaların semptom ve izolasyon sorgulamalarını yapıyor.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kovid Çağrı Merkezi, 2 hekim, 19 yardımcı sağlık personeliyle birlikte 24 Ağustos’tan bu yana UMKE binasında hizmet veriyor. Çağrı merkezinde görevli personeller, korona virüs tanısı alarak evde tedaviye alınan hastalara telefon ile ulaşarak semptom ve izolasyon sorgulamasını yapıyor. Tedavi ve izolasyon süreçlerini de yakından takip eden personeller, hastalıkla ilgili bilgilendirmeler yapıyor.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, korona virüs ile mücadelede önemli bir yer tutan Kovid Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek, merkezde görevli hekimler Uz. Dr. Celile Hatipoğlu ve Dr. Erhan Kaya’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının daha yoğun ve özveriyle çalıştığını belirten Öztürk, “Korona virüs ile mücadelede tanı ve tedavi konusundaki çalışmalar başarıyla yürütülmektedir. Kovid Çağrı Merkezi’nin kurulmasının amacı da ülkemizin başarıyla yürüttüğü mücadelede izolasyondaki vatandaşlara danışmanlık etmek, sorularına cevap vermek, sahada görevli ekiplerimizin koordinasyonunu tek bir çatı altında toplamaktır. Çağrı merkezimiz şuanda 2 hekim 19 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 21 kişiyle hizmet vermektedir. Ülkemizin yürüttüğü bu mücadelede izolasyon tedbirlerini ne kadar çok insana anlatabilirsek, korona virüs ile mücadelede o kadar hızlı yol alırız. Çağrı merkezimizde özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarımıza korona virüs ile mücadeledeki emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

İsmail Gürel
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül’den "iş güvenliği" vurgusu İstanbul Valisi Davut Gül, İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 1’inci dönem toplantısında “Yaptığımız işlerde çalışanların güvenliği, iş güvenliği çok kıymetli. Daha hafta sonu küçücük yavrumuzu kaybettik, içimiz yandı” dedi. İstanbul Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 1. Dönem toplantısı Vatan Caddesi’nde bulunan valilik ek hizmet binası toplantısı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul Valisi Davut Gül, kamu - kurum kuruluşları müdürleri ve yetkililer katıldı. “1 Mayıs’ın bayram havası içinde geçmesini arzu etmiş oluruz” Toplantıda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Bir diğer konumuz yarın 1 Mayıs, bir yazı yazıldı, bütün kurumları ilgilendiren maddeler var. O yazılan yazıyı yakından takip edip gereğini yaparsanız, 1 Mayıs’ın bayram havası içinde geçmesini arzu etmiş oluruz. Ülkemizin genelinde kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması, tasarrufa girilmesiyle ilgili hem yazılı hem sözlü genelge var biliyorsunuz” dedi. “Yaptığımız her işin, iş güvenliğini sağlayalım” İş güvenliği hakkında konuşan Vali Gül, “Bunu tekrarlamakta fayda var. Yatırımların zamanında yapılması en önemli tasarruf. Personelimizin, çalışma arkadaşlarımızın performansı çok önemli. Yaptığımız işlerde çalışanların güvenliği, iş güvenliği çok kıymetli. Daha hafta sonu küçücük yavrumuzu kaybettik, içimiz yandı. Yaptığımız her işin, iş güvenliğini sağlayalım. Varsın 3 gün sonra yapılsın” şeklinde konuştu. “Hem de dilencilik ile mücadele edeceğiz” Konuşmasında dilencilikle mücadele edileceğini söyleyen Vali Gül, “Dilencilik bütün kurumların, bu şehrin, bu şehirde yaşayan 16 milyonun ortak sorunu. O açıdan hem dilencilere yardım edilmemesi noktasında duyarlı olacağız, hem de dilencilik ile mücadele edeceğiz. Varsa ekonomik sorunları ortadan kaldıracağız. Aynı durum evsizler için de geçerli. Şehrimizin daha güvenli olabilmesi daha yaşanabilir olması için şehirdeki o asgari vatandaşımızın o asgari taleplerini yerine getirmemiz gerekiyor” dedi. Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti.