SAĞLIK - 28 Nisan 2023 Cuma 23:27

Küçük Samet vücudunu saran dev benlerin tedavi edilmesini istiyor

A
A
A
Küçük Samet vücudunu saran dev benlerin tedavi edilmesini istiyor

Bitlis'te yaşayan 6 yaşındaki Samet Soyugüzel, vücudunun her yerinde bulunan ve kıllı olan benlerinin tedavi edilmesini istiyor.

Bitlis'te yaşayan 6 yaşındaki Samet Soyugüzel, vücudunun her yerinde bulunan benler için 2 yaşına kadar her altı ayda bir tedavi gördü. Samet'in, doğuştan vücudunun sırt ve karın bölgesinin neredeyse tamamını saran benler için yaklaşık 3 yıldır maddi imkansızlıktan dolayı tedavisini aksarken, anne Hivye Soyugüzel, oğlunun sırt ve karın bölgesindeki dev benlerin kaşıntı, yara ve kanama yaptığını belirtti. Soyugüzel, oğlunun tedavisinin aksaması ve önlem alınmaması sonucunda ileriki zamanlarda cilt kanserine dönüşebileceğini de söyledi.
Oğlunun doğuştan bu şekilde olduğunu anlatan Soyugüzel, “Çocuğum doğuştan böyledir. Doktor görünce bile çok şaşırdı. Doğduktan sonra üç gün boyunca küvözde kaldı. Oğlum bir aylıkken Diyarbakır’a götürdük. Daha sonra bir kaç defa daha gittik geldik olmadı, biraz büyümesini bekledik. Daha sonra 6 aylıkken Van’a gittik. Tahliller yapıp oğlumun yaşadığı ortamın daha elverişli olması gerektiğini söylediler. Eşim çalışmadığı için olmuyor, maddi durumumuzdan dolayı da her altı ayda bir kontrole götürmemiz gerekiyordu maalesef gidemedik” dedi.

Hivye Soyugüzel, oğlunun bu haline çok üzüldüğü belirterek, "Artık kendimden vazgeçtim yeter ki çocuğumun tedavisi yapılsın. Bugün yarın büyüyüp ‘neden beni tedavi ettirmediniz’ diyecek. Daha erken tedavi etsek belki daha olur. En son götürdüğümüz doktor bize mutlaka çocuğumuzu altı ayda bir tedaviye getirmemiz gerektiğini söyledi. Ayrıca doktor takibe alacağını da belirterek ilerleyen zamanlarda cilt kanserine bile dönüşebileceğini söyledi. Oğluma normal beyaz iç çamaşırı giydiremiyorum çünkü kanama olduğu zaman hem korkuyor hem de neden kan olduğunu soruyor. Ben de renkli giydirmeye çalışıyorum fark etmesin diye” şeklinde konuştu.

Vahit Olcay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma serbest bölgesi için ilk adım Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Güney Marmara Bölgesi Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Teknik Destek Programına, “Bandırma Serbest Bölgesi Fizibilite Raporu” konulu proje ile başvuru yapan Bandırma Ticaret Odası, teknik destek almaya hak kazandı. Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ve Güney Marmara Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalanarak süreçleri başlayacak olan proje kapsamında alınacak teknik destek danışmanlığı sonucunda oluşturulacak rapor ile; son dönemde yatırımların arttığı, organize sanayi bölgelerinin kurulduğu, limanı olan ve yeni otoyol köprü yatırımları ile lojistik üs konumuna gelen Bandırma’nın Serbest Bölge ihtiyacı ortaya çıkarılacak. “Bandırma’ya gelecek yatırımlara yön verecek projeye imza atıyoruz” Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, bölgenin çehresinin değişmesi için belki de ilk adım olacak bu projeyi çok önemsediklerini, bu düşüncelerinin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da kabul görmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Potansiyeli göz önüne alındığında Türkiye’nin yatırım anlamında en gözde lokasyonu olan şehrimizin yapılacak çalışmalar neticesinde Serbest Bölge ihtiyacının ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu; bu proje kapsamında alınacak danışmanlık sonrası oluşturulacak raporun, birçok yatırıma yön vermesini beklediklerini belirtti.
Balıkesir Hayatın Gerçeklerini sahneye taşıdılar Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ercan Kubaş Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu. Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Müzik Derneği’nin katkılarıyla sahnelenen oyunda; “Bizi düşünmüyorsanız, engelli kim?” diye soruldu. Yönetmenliğini bedensel engelli Ercan Kubaş’ın üstlendiği oyunda; Aysun Kubaş, İpek Anaz, Cemal Uğral, Sermin Akyüz Erim, Yağmur Kubaş, Mustafa Erbaş, Emel Sönmez ve Vildan Bahtlı rol aldı. Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen oyun sonunda, sahnedeki oyuncular izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunla ilgili Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Dilek Saraçoğlu yaptığı açıklamada, “Biz her zaman engellilerimizin yanındayız. Engelli tiyatrocu kardeşlerimiz Ercan ve Aysun Kubaş önderliğinde Ayvalık Müzik Derneği’nin de desteklediği tiyatro oyununu engelliler haftasında sahnelemekten sonsuz gurur duyarız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugün engelli tiyatrocularımız ve onlara destek verip, sahneye çıkarak rol alan Ayvalık Müzik Derneği üyeleri; ‘Bizi düşünmüyorsanız engelli kim?’ diye sordukları sorunun üst cümleyi oluşturduğu mizah içerikli tiyatro oyunuyla hem farkındalık oluşturdular, hem de engel tanımadan sanatın başrolünde yerlerini aldılar. Ben bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mesut Ergin olmak üzere Ayvalık Müzik Derneği ile izleyenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.