Taşkesti beldesinde, Taşkesti İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi 9 yaşındaki Ufuk Turhan, arkadaşlarıyla birlikte Mudurnu Deresi'nin kenarında top oynarken, sel sularına kapılarak kaybolmuştu.
Turhan'ı bulabilmek için 11 gündür sürdürülen arama çalışmalarına ildeki bütün ekipler, belde halkı ve köylülerin yanı sıra çevre illerden gelen arama ve kurtarma ekipleri katıldı. Bütün aramalara rağmen Ufuk Turhan'a ulaşılamadı. Bugün de Ankara'dan gelen Jandarma Özel Asayiş Kurtarma Timi, arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.
Otobüsle Taşkesti beldesine gelen 27 rütbeli komandodan oluşan dalgıç, dağ arama ve köpek timi, belde merkezinden suyun aktığı yöne doğru yaklaşık 3-4 kilometrelik alanda arama ve kurtarma çalışmasını devam ettiriyor.
Askerlerin çalışmalarını gözü yaşlı bir şekilde takip eden baba Hakkı Turhan, "Oğlumu bulabilmek için 20 köydeki vatandaşların hepsi seferber oldu. Ayrıca, askerlerimiz de çalışmalarını sürdürüyor. Oğlumun tez zamanda bulunmasını istiyorum" dedi.
Taşkesti Belediye Başkanı Mülayim Tekin de, Ufuk Turhan'ı bulabilmek için herkesin seferber olduğunu belirterek, "11 gündür aramalar devam ediyor. Belde halkı ve köylüler kendi çocukları gibi aramalara katılıyor. Herkesin neşesi kaçmış durumda. Bugün de Ankara'dan gelen jandarma ekibi çalışmaları katıldı" diye konuştu.
CANER GÜNGÖR-BOLU








