HAKKI ÖZ -KEMAL ÖZGÜLER-İSTANBUL
Kadıköy'de bir belediye işçisi temizlik yaparken dengesini kaybedip Kurbağalıdere'ye düştü. Dere üzerine ağlarla set çeken itfaiye erleri, belediye işçisini arama çalışması başlattı.
Alınan bilgiye göre, Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan bir işçi, Hasanpaşa'daki Kurbağalıdere'nin kenarında temizlik yaparken dengesini kaybedip, düştü. Dereye düşen işçi, olay yerindeki bir kepçenin yardımıyla kurtarılmak istendi. Ancak akıntıya kapılan işçi gözden kayboldu. İhbar üzerine itfaiye erleri bölgede arama çalışmaları başlattı. Fenerbahçe mevkiinde dereye ağlarla set kuran ekipler, temizlik işçisinin akıntıyla birlikte gelmesi ihtimaline karşılık hazır bekliyor.
Belediye işçisinin dereye düştüğünü gören bir vatandaş, "Temizlik yapıyordu. Bir anda dengesini kaybetti. Çevredeki bir kepçe kurtarmaya çalıştı. Ancak sel sularına kapılıp gitti" dedi.
ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: İŞÇİMİZ, VATANDAŞLARI UYARIRKEN AYAĞI KAYARAK DEREYE DÜŞTÜ
Kurbağalıdere'ye düşen temizlik işçisi Mevlüt Macit'i arama çalışmaları devam ediyor. Kadıköy ve Ataşehir belediyeleri ile İSKİ ve Sahil Güvenlik ekipleri aranma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün akşam saat 20.00'de Örnek Deresi üzerindeki köprüyü kapattıklarını anlatan İlgezdi, "Sabah saatlerinde ise vatandaşların oradan geçmemesi için taşeron firmamız tarafından bir işçi görevlendirildi. İşçi Mevlüt Macit vatandaşları uyarırken ayağı kayarak dereye düştü ve boğuldu. Şuanda Kadıköy ve Ataşehir belediyeleri, İSKİ ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.








