GÜNDEM - 10 Temmuz 2019 Çarşamba 17:37

Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Yumuşak kavurma tarifi? Kurbanlık dana, koyun, kuzu kavurma nasıl yapılır?

A
A
A
Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Yumuşak kavurma tarifi? Kurbanlık dana, koyun, kuzu kavurma nasıl yapılır?

Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Yumuşak kavurma tarifi? Kurbanlık dana, koyun, kuzu kavurma nasıl yapılır? 2019 Kurban bayramı yaklaştıkça kurbanlık kavurma nasıl yapılır sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı’nda pek çok kişi kurbanlık etlerini kavurma yapacak. Peki, kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli. İşte tüm detaylar burada...

Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Yumuşak kavurma tarifi? Kurbanlık dana, koyun, kuzu kavurma nasıl yapılır?

2019 Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Kurban Bayramı'nın ilk gününden itibaren kavurma ikramları verilir. Herkes kestiği kurbanlıklardan eşine dostuna kavurma et ikram eder. Kavurma yaparken en güzel kavurma nasıl yapılır soruları araştırılmaya başlandı.  Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Yumuşak kavurma tarifi? Kurbanlık dana, koyun, kuzu kavurma nasıl yapılır? Konuyla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz... 

KURBAN BAYRAMI KAVURMASI NASIL YUMUŞAK OLUR?

Kurban Bayramında kavurmayı dana etinden yapıyorsanız pişmesi ve yumuşak olması koyun etine göre biraz zahmetli olabilir.

Ayrıca hemen kesildiği gün değil de en azından bir gün dolapta beklemiş eti kavurma yaparsanız istediğiniz yumuşaklığı elde edebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi önce kızgın ateş sonra orta ateşe dikkat ederseniz ve tuz ile baharatları sonradan eklerseniz kavurmanız yumuşak olur. 

KURBANLIK KAVURMA TARİFİ

Kurban Bayramında sevilerek tüketilen yiyeceklerin en başında kavurma yer alıyor. Peki, kavurma tarifi nedir, kavurma nasıl yapılır diye soruyorsanız işte cevapları…

Kavurma tarifi malzemeleri

Dilediğiniz miktarda kuyruk yağı
1 kg kadar dana veya koyun eti
Dilediğiniz baharatlar( tuz, karabiber, kekik)

Kavurma yapılışı:

1. Adım. İlk olarak etlerinizi sudan geçirin. Ve üzerindeki kanın temizlendiğinden iyice emin olun.
2. Adım: Daha sonra kuyruk yağını ve etleri doğrayın.
3. Adım: Eğer düdüklü tencereniz varsa etleri ve kuyruk yağını tdüdüklü tencerenin içerisine atın.
4. Adım: Düdüklü tencerenin içerisine su koymanıza gerek yok et kendi suyu ile pişecektir.
5. Adım: 40 veya 45 dk sonra düdüklü tencerenin kapağını açarak etleri bir tavaya boşaltın.
6. Adım: Daha sonra etleri tavada kavurabilirsiniz. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de 3 kişilik ailenin ölü bulunmasıyla ilgili aileden açıklama Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir çift ile 5 yaşındaki çocuklarının evlerinde ölü bulunmasına ilişkin aile üyeleri açıklama yaptı. Mardin Barosunda düzenlenen basın açıklamasına mağdur ailenin avukatları ile hayatını kaybeden Mehmet Kaya’nın ailesi katıldı. Hayatını kaybeden Mehmet Kaya’nın ağabeyi Sadık Kaya, yaşadıkları acının tarif edilemez olduğunu belirterek, "Aile olarak acı çektik, acı yaşadık. Bu acıları kimsenin yaşamasını istemiyoruz artık. Bu acıyı ben yaşadım, başka aileler yaşadı. Fark etmiyor. Ölen de acı yaşıyor, öldüren de acı yaşıyor. Biz perişan olduk, ailemiz yok oldu. Karşı tarafın ailesi de perişan oldu. Onlara bağlı insanlar da aynı duruma düştü. Artık bilinçlenmemiz lazım" dedi. Mağdur vekillerinden avukat Seher Acay ise yargı sürecinin devam ettiğini ve dosyada gizlilik kararı bulunduğunu hatırlatarak, yargı sürecinin tüm ciddiyetiyle devam ettiğini belirtti. Avukat Nurullah Öner de dosyaya ilişkin kamuoyuyla paylaşılan bilgiler dışında yeni bir gelişme olmadığını kaydederek, "4 tutuklu var. Soruşturma makamı yakında iddianamenin hazırlanacağı ve davanın açılacağı yönünde tarafımıza bilgilendirmede geçti" şeklinde konuştu. Olay, 25 Kasım tarihinde Kızıltepe ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde meydana gelmiş, Mehmet Kaya (37), eşi Berna Kaya ve 5 yaşındaki kızları Samyeli Kaya, birlikte yaşadıkları evde ölü bulunmuştu.