EĞİTİM - 11 Eylül 2018 Salı 15:50

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Sorgulama Ekranı| KYK yurt sonuçları öğren

A
A
A
KYK Yurt Başvuru Sonuçları Sorgulama Ekranı| KYK yurt sonuçları öğren

KYK yurt başvuru sonuçları dün gece adayların erişimine açıldı. KYK yurtlarında barınmak için başvuran adaylar, kendilerine ait sonuçları, 'https://sonuc.kyk.gov.tr' adresinden gerekli bilgileri girerek öğrenebilecek. İşte, KYK sonuç açıklama sayfası

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? |2018 KYK Yurt Başvurusu Sorgula! - KYK sonuçları ÖĞREN

Yüz binlerce gence ev sahipliği yapan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını yaptı. Milyonlarca öğrenci üniversiteli olmanın heyecanını yaşarken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlara başvurular 3 Eylül’de başladı. 10 Eylül'de ise sona erdi. e-devlet üzerinden alındı. Binlerce üniversite öğrenci KYK yurtlarına yerleşmek için başvurularını gerçekleştirdi. Öğrenciler bu seorunun cevabını aramaya başladı. 2018 KYK Yurt Başvurusu Sorgula! - KYK sonuçları ÖĞREN İşte tüm detaylar haberimizde...

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLA

KYK'DAN NÖBETÇİ YURT AÇIKLAMASI

Eğitimi 24 Eylül’den önce başlayacak öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için söz konusu illerdeki nöbetçi yurtlarımız açıktır ve öğrencilerimizi kabul etmektedir. İhtiyaç olması durumunda başka yurtlar da açılacaktır.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Sorgulama Ekranı| KYK yurt sonuçları öğren

BU SENE KYK YURTLARINA ZAM OLACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurt ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi.

"Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz.

Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum."

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018 -2019 Öğretim Döneminde Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Sorgulama Ekranı| KYK yurt sonuçları öğren

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Yılmaz: “Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındık, bölgenin en katma değerli ürünü” Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgedeki katma değeri en yüksek olan ürün olduğunu söyledi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, yönetim ve meclis kurulu üyeleri, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Karaca’ya gerçekleştirilen hayırlı olsun ziyaretinde Başkan Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası’nın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgeye en çok katma değer sağlayan ürünü olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Belediye ile tarımsal işbirlikleri içerisinde çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinin ortak gündem maddelerinin konu edildiği ziyarette Başkan Karaca, Samsun ekonomisinde Çarşamba’nın önemli rol aldığını vurgulayarak, Salıpazarı ve Çarşamba için yapılacak ekonomik yatırımların ovanın verimli arazilerini değerlendirmek için büyük bir fırsat oluşturacağını işaret etti. Belediye’nin yeni dönemde gerçekleştireceği etkinliklere borsa yönetimini de davet eden Karaca, Başkan Yılmaz’a yapılabilecek işbirliklerine her zaman açık olduklarını söyledi. Ziyarete, ayrıca Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Hüseyin Işık ve Mehmet Çalışkan ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin iştirak etti. Refaettin Karaca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ise, misafirperverliklerinden dolayı Karaca’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Kocaeli Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yolda yürüyen gençleri korkuttuktan sonra saldıran 4 şahsın ifadelerine ulaşıldı. Pişman olduklarını söyleyen gençler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Karabaş Mahallesi’nde geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda, yolda yürüyen şahıslar yanlarına yaklaştıkları gençleri önce korkuttu, ardından da küfür etti. Hayrete düşen gençlerden biri neler olup bittiğini anlamaya çalışırken, bu kez de şahısların saldırısına uğradı. Bu anlar, şahısların yanında bulunan kişi tarafından saniye saniye kayda alındı. İnceleme başlatan İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipler, olaya karıştığı tespit edilen E.D. (18), B.E.A. (16) , A.F.O. (22) ve B.T.İ’yı (19) gözaltına aldı. "Ayrılmıyorlardı, bende karşıdaki kişilerden birine yumruk attım" Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahısların ifadelerine ulaşıldı. Şahıslardan B.T.İ, olay günü arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıklarını söyleyerek, "E.D. isimli arkadaşım karşıdan gelen bir kişiye tekme attı. Bana da ’Videoya çek’ dedi. Bir süre sonra videoyu kapattım. Ayrılmıyorlardı, bende karşıdaki kişilerden birine yumruk attım. Çok pişmanım. Karşıdaki gruptan bize yönelik herhangi bir hareket olmamıştı. Serbest bırakılmayı talep ederim" dedi. "Ben sadece bir kişinin koluna vurdum" E.D’den korktuğu için olaya karıştığını söyleyen A.F.O., "Ben sadece bir kişinin koluna vurdum. Çok pişmanım" diye konuştu. B.E.A’da ifadesinde, pişman olduğunu dile getirdi. "Çok pişmanım" Şahıslardan E.D. ise ifadesinde, "Olay günü arkadaşlarımla buluşup alkol içtik. Daha önce verdiğim ifademi aynen tekrar ederim. Karşı taraftan üzerimize bir hareket olmamıştı. Çok pişmanım" şeklinde konuştu. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.