EKONOMİ - 01 Ekim 2020 Perşembe 13:54

LEAD Network Ümit Boyner’i ağırladı

A
A
A
LEAD Network Ümit Boyner’i ağırladı

Yetenekli kadın iş gücünü perakende ve tüketici malları sektöründe desteklemek ve kadın çalışan oranını arttırmayı hedefleyen LEAD Network’ün Eylül ayı konuğu olan Ümit Boyner, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin hak, özgürlükler ve demokrasi meselesi olduğunu belirtti.

Perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network’ün Eylül konuğu Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner oldu.

Yetenekli kadın iş gücünü perakende ve tüketici malları sektöründe desteklemek ve kadın çalışan oranını arttırmayı hedefleyen LEAD Network, her ay düzenlediği buluşmalarında Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner’i ağırladı.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Çeşitlilik ve Kurumsal Yönetişim” başlıklı etkinlikte LEAD Network üyeleriyle biraraya gelen Ümit Boyner; “toplumsal cinsiyet eşitliği meselesinin sadece toplumlar değil şirketler içinde de çeşitlilik, demokrasi, katılımcılık ve nihayetinde etkin yönetişimin temel konularından biri” olduğunu belirtti. Boyner ayrıca, “kapsayıcı bir ekonomik gelişme ve sürdürülebilir büyüme için kurumsal yönetişimde çeşitlilik ve kadın erkek eşitliğinin bir tercih değil zorunluluk olduğunun” altını çizdi.

Halen Hedefler için İş Dünyası Platformu’nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren Ümit Boyner, toplumsal cinsiyet eşitliğinin Birleşmiş Milletler’in 2030 için belirlediği 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı içinde de çok önemli bir yeri olduğuna ve sürdürülebilirliğin şirketler için her geçen gün daha da önemli hale geldiğini vurgulayarak “Özellikle pandemi döneminde daha iyi görüldü ki yönetim kurullarında ve üst yönetimlerde kadın liderlerin olduğu şirketler ile kadın liderlerin yönettiği ülkeler kriz yönetiminde daha başarılı. Sürdürülebilirliği içselleştiren şirketler, hem fırtınalarda hem de sakin sularda operasyonlarını daha verimli ve dirençli kılıyor. Müşteriler, çalışanlar ve toplumlar şirketleri dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunlarda çözümün bir parçası olarak görmek istiyor. Toplumların binyıllardır kanayan yarası olan cinsiyet eşitsizliği de çözülmesi gereken sorunların başında geliyor. Bu konuyu hak, özgürlükler ve demokrasi meselesi olarak görüyorum. Kadınların yürüttüğü mücadeleye verilen desteğin ve bu konudaki bilincin arttığını görmek de umut verici” dedi.

LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman geçtiğimiz günlerde düzenledikleri CEO Yuvarlak Masa etkinliğinde önemli bir çağrıda bulunduklarını belirterek “Hepinizin şirketlerinde birlikte çalıştığı önemli kadın liderler var , sadece bunları göz önüne çıkarmanız bile çok önemli bir adım, bu kadınlar sahneye çıktıkça diğer kadınlara ilham olacak ve kendi kafalarındaki önyargıları kıracaklardır.” dedi. Sektörün CEO’larına “Şirketlerinizi konferanslarda , panellerde, seminerlerde medya da temsil edecek kadın liderler seçmeniz çok önemli bir adım olacak ve biz buna son derece inanıyoruz. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz, bu kadın temsilcileri belirleyip bizlerle paylaşmanız halinde, kendilerine eğitimler de vermeye hazırız” diyerek çağrıda bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya SOLOTÜRK Antalya’da nefes kesti: 23 Nisan kutlamalarında gökyüzü bayraklarla buluştu Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği gösteriyle binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşattı. Konyaaltı Sahili ve Olbia Kent Meydanı’ndan izlenen gösteride vatandaşlar, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde gökyüzündeki heyecana ortak oldu. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği gösteriyle binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106’ncı yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Türk Hava Kuvvetleri F-16 Akrobasi Timi SOLOTÜRK Antalya semalarında uçuş gerçekleştirdi. Konyaaltı Sahili ile Olbia Kent Meydanı’ndan izlenen gösteri, alanı dolduran vatandaşlara heyecan dolu anlar yaşattı. Gösteriyi izlemek için saatler öncesinden sahile gelen vatandaşlar, kamp sandalyeleri ve Türk bayraklarıyla yerlerini aldı. Binlerce kişi, SOLOTÜRK’ün gerçekleştirdiği manevraları büyük ilgiyle takip ederken, o anları cep telefonlarıyla kayda aldı. Çocuklardan SOLOTÜRK’e yoğun ilgi Prova uçuşunu izleyen çocuklar, gösterinin kendilerinde büyük heyecan uyandırdığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Seneye bir tane daha istiyorum. 23 Nisan bizim için çok değerli bir bayram, arkadaşlarımla SOLOTÜRK’ü izlemeye geldim. İnanılmazdı, üzerimden geçerken titredim. Hayatımda bu kadar iyi bir şey görmedim." "Pilotlarımızdan, yetiştiren anne babasından Allah razı olsun" Gösteri sırasında çalan marşlara ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik eden vatandaşlardan Döne Karatuğ ise yaşadığı heyecanı, "Kulaklarım uğuldadı, pilotlarımızdan, yetiştiren anne babasından Allah razı olsun. Çok heyecanlandım, bayrak salladım. Her sene gelip izleriz" sözleriyle anlattı. Engelli oğluyla birlikte her yıl gösteriyi izlemeye geldiğini belirten Seher Leylek de, "Korkuteli’nden hususi geldik, uçak gösterisini engelli oğlumla her sene izlemeye geliriz. 54 yaşındayım ama bugün çok heyecanlandım, memnun oldum" diye konuştu.
Zonguldak Belediye başkanı koltuğunu Mercan Su Uzun’a devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl kutlamaları kapsamında, TOKİ Yenimahalle İlkokulu öğrencileri Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen program çerçevesinde, 3/A sınıfı öğrencisi Mercan Su Uzun temsili olarak belediye başkanlığı makamına oturdu. Aynı sınıftan öğrenciler Furkan Sarıtaş ve Zehra Üstüntaş da ziyarette yer aldı. TOKİ Yenimahalle İlkokulu Müdürü İdris Yavuzyılmaz ile Sınıf Öğretmeni Ahmet Kökten’in eşlik ettiği programda, Başkan Tahsin Erdem ve eşi Hande Erdem öğrencilerle bir araya geldi. Çocukların bayram coşkusu belediyede anlamlı anlara sahne oldu. Makamı devralan 3/A sınıfı öğrencisi Mercan Su Uzun, çocuklar için daha fazla oyun alanı ve park yapılması gerektiğini ifade ederken, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerin daha da artırılmasına yönelik görüşlerini paylaştı. Ziyaret kapsamında konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın görüş ve önerilerinin kendileri için son derece kıymetli olduğunu belirterek, ‘Bugün makamımızı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet ettik. Onların hayalleri ve dile getirdikleri her konu bizim yol haritamızda önemli bir yer tutuyor. Daha yaşanabilir bir şehir için çocuklarımızın sesine kulak vermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.’ dedi. Program sonunda öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edilirken, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla ziyaret sona erdi.
Muğla Datça’da 10 yıllık iyilik geleneği: "Atatürk’ünü çiz, pizzanı al" Muğla’nın Datça ilçesinde esnaf Murat Balıkçı’nın 10 yıldır sürdürdüğü "Askıda Pizza" geleneğinde, 23 Nisan’da Atatürk resmi çizen çocuklara pizza ve oyuncak hediye edilerek yüzlerce çocuğun bayram sevinci paylaşıldı. Muğla’nın Datça ilçesinde esnaflık yapan Murat Balıkçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gelenek haline getirdiği "Askıda Pizza" etkinliğiyle bu yıl da çocukların yüzünü güldürdü. "Atatürk’ünü çiz, pizzanı ve oyuncağını al" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar çizdikleri resimler karşılığında pizza ve oyuncakla ödüllendirildi. Yaklaşık 10 yıldır aralıksız sürdürülen etkinlik kapsamında, hayırsever vatandaşların askıya bıraktığı pizzalar ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı. Etkinlikte yüzlerce çocuk bayram coşkusunu doyasıya yaşarken, ortaya renkli ve duygusal görüntüler çıktı. Etkinliğin mimarı Murat Balıkçı, "Askıda Pizza artık sadece bir kampanya değil, kocaman bir iyilik hikayesi oldu. Belki bir dilim pizza verdik ama aslında umut, paylaşmak ve değer görmek duygusunu paylaştık" dedi. Küçük bir dükkandan doğan dayanışmanın zamanla büyüdüğünü belirten Balıkçı, bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine de imza attıklarını ifade etti. Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını, afetlerde yardım malzemeleri ulaştırdıklarını ve sokak hayvanlarına destek sağladıklarını dile getiren Balıkçı, "Ama aslında bunları ben değil, dayanışmaya inanan herkes yaptı. Hep birlikte başardık" diye konuştu. Balıkçı, 10 yıl önce dükkanına gelen ve elindeki resimle pizza isteyen bir çocuğu unutamadığını belirterek, "Resim yapamayıp şarkı söylemek isteyen, flüt çalarak pizza almak isteyen çocuklar oldu. O anlar bu etkinliğin ne kadar anlamlı olduğunu bize gösterdi" ifadelerini kullandı.
İstanbul İstanbul Valiliği "Esraa ve ailesine hukuka ve insan haklarına aykırı muamele" iddialarını yalanladı İstanbul Valiliği, "Esraa Mohammad Awad Aljamal ve ailesine hukuka ve insan haklarına aykırı muamele yapıldığı" şeklindeki haber ve paylaşımların manipülasyon amacı taşıdığını belirtilerek, iddiaları yalanladı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, çeşitli sosyal medya mecralarında ’Gazze soykırımına karşı vicdani bir tepki göstermek amacıyla ABD Konsolosluğu önünde sesini duyurmaya çalışan Esraa ve ailesine hukuka ve insan haklarına aykırı muamele’ şeklinde haber ve paylaşımların yapıldığının görüldüğü belirtilerek, bu paylaşım ve haberlerin manipülasyon amacı taşıdığı, gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Toplumun Filistin-Gazze konusundaki net duruşu ve tavrının tüm dünya tarafından bilindiği belirtilen açıklamada, "Bu duruş ve tavır, kamu kurumlarının da meseleye bakış açısını ve davranış şeklini belirlemektedir. Ancak terör devleti İsrail’in Filistin-Gazze konusunda alçakça uyguladığı soykırım ve katliamlara gösterilecek tepkilerin ülkemizi uluslararası mecrada güç duruma düşürmemesi de hayati önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki ülkemizde bulunan tüm yabancı misyon temsilciliklerinin güvenliği, devletimizin sorumluluğu-güvencesi altındadır. Bahse konu olan Ürdün vatandaşı Esraa Mohammad Awad Aljamal, 16 Eylül 2025 tarihinde ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na yönelik düzenlenen molotoflu saldırı olayı şüphelisi olarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 18 Eylül 2025 tarihinde yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Esraa Mohammad Awad Aljamal, 21 Nisan 2026 tarihinde İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ’tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme’ suçundan 4 yıl 2 ay, mala zarar verme suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Mahkeme, hükmün açıklanmasını ileri bir tarihe ertelemiş olup, bu karar sonrasında söz konusu şahıs Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nden tahliye edilmiştir. Esraa Mohammad Awad Aljamal tahliye işleminin ardından İçişleri Bakanlığı’nın 2019/5 sayılı genelgesinin 8/2. maddesi gereği sınır dışı iş ve işlemleri için Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi Amirliği tarafından saat 23.45 sıralarında teslim alınmıştır. Yapılan kontrollerin ardından mahkeme tarafından yurtdışı çıkış yasağı bulunduğu belirlenen Esraa Mohammad Awad Aljamal, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bilgi verilerek, Ümraniye Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi Amirliğince serbest bırakılmış olup, şahıs hakkında adli süreç takip edilmektedir" denildi.
Kırıkkale Kırıkkale’de Çocuk Meclisi kuruldu Kırıkkale’de çocukların düşüncelerini, isteklerini ve hayallerini özgürce ifade edebilmesi amacıyla belediye tarafından Çocuk Meclisi kuruldu. Kırıkkale Belediyesi tarafından çocukların düşüncelerini, isteklerini ve hayallerini özgürce ifade edebilmesi amacıyla Çocuk Meclisi kuruldu. 9-14 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan meclisin ilk toplantısı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapıldı. Toplantıya, Çocuk Meclis Başkanı Berat Kayra Şane başkanlık etti. İlk oturumla birlikte, çocukların şehirle ilgili düşüncelerini dile getirebileceği yeni sürecin ilk adımı atıldı. Mecliste çocukların taleplerini doğrudan iletebileceği belirtildi. Programda, İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan ortaokul öğrencisi Begüm Tuzoğlu da yer aldı. Tuzoğlu, İstiklal Marşı’nı okumanın kendisi için tarifsiz bir gurur olduğunu belirterek marşı seslendirdi. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ise çocuk meclisi üyelerine mazbatalarını verdi. Oturumun ardından açılan "Benim Hayalimdeki Kırıkkale" resim sergisinde öğrenciler, hayallerindeki şehri çizimleriyle anlattı. Başkan Önal da öğrencilerle yakından ilgilenerek eserleri inceledi. Yapılan görev dağılımında başkan yardımcılıklarına ortaokul öğrencileri Eren Batit ile Zehra Muktazade getirildi. Katip üyeliklerine ise Zeynep Bingöl ve Buğra Alkaç seçildi. Çocuk Meclis Başkanı Berat Kayra Şane, bu göreve seçilmenin kendisi için çok güzel bir his olduğunu söyledi. Çocuk Meclisi’nin sadece bir meclis olmadığını belirten Şane, buranın çocukların gördüğü eksikleri dile getirdiği ve şehri daha iyi hale getirmek için fikir ürettiği bir yer olduğunu ifade etti. Çocuk meclislerinin çocukların fark edilebilirliğini artırdığını da kaydetti. Ortaokul öğrencisi Begüm Tuzoğlu ise İstiklal Marşı’nı okurken duygularını daha iyi ifade ettiğini düşündüğünü belirterek, marşın vatanın kazanımlarını anlattığını söyledi. Belediye Başkanı Ahmet Önal da Kırıkkale’de ilk kez bir Çocuk Meclisi kurulduğunu ifade etti. Çocukların olduğu her yerde hayal gücü ve güzellik olduğunu vurgulayan Önal, kentte daha yaşanabilir bir gelecek için çocukların düşüncelerinden yola çıkmak istediklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptıklarını ve ortak bir çalışma yürüttüklerini belirten Önal, birkaç gün önce seçimlerin yapıldığını, bugün de yeni başkanın ilk oturumu gerçekleştirdiğini dile getirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günde bu ilk oturumun yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Önal, çocuk meclisinden gelecek talepleri dikkate alacaklarını ve daha güzel bir Kırıkkale için birlikte çalışacaklarını kaydetti. Başkan Önal, programa ailelerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.