SPOR - 14 Ocak 2012 Cumartesi 10:00

"Lefter çok önemli bir insandı"

A
A
A
"Lefter çok önemli bir insandı"

Lefter Küçükandonyadis'in hayatını kaybetmesinin ardından hastaneye gelen Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu için, "Her insanın sevgiyle hatırladığı çok önemli bir insandı" diyerek üzüntülerini dile getirdi.

SADIK KAHRAMAN

Ölüm haberini duyar duymaz Lefter'in hayatını kaybettiği Amerikan Hastanesi'ne gelerek Fenerbahçeli yöneticilere baş sağlığı dileyen ve üzüntülerini paylaşan Doğan, 87 yaşında yaşamını yitiren efsanevi futbolcunun bu ülkede spora gönül vermiş, sporla ilgilenen her insanın tanıdığı, sevgiyle hatırladığı çok önemli bir insan olduğunu söyledi.

Sarı-Kırmızılı yönetici, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Lefter gibi insanlar çok kolay çıkmıyor. Yalnızca Fenerbahçelilerin değil, Galatasaraylıların, Beşiktaşlıların, Trabzonsporluların, herhalde bu ülkede spora gönül vermiş, sporla ilgilenen her insanın tanıdığı, sevgiyle hatırladığı çok önemli bir insandı" şeklinde konuştu.

Lefter Küçükandonyadis'i, sadece Fenerbahçe'nin değil, Galatasaray kulübü olarak kendilerinin de bir değeri olarak kabul ettiklerine dikkat çeken Sarı-Kırmızılı yönetici, Galatasaray camiası olarak Fenerbahçe'nin bu acılı günlerinde yanlarında olmak istediklerini kaydetti. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başkanımızın da talimatıyla derhal Fenerbahçe'nin bu acılı gününde onların yanında olmak için, yapabileceğimiz bir şey var mı diye buraya geldik. Camiamızın, bütün Galatasaraylıların taziyelerini ilettik, başsağlığı diledik. Bundan sonra herhalde Fenerbahçe de Lefter'in ruhunu yaşatmak için kendisini her zaman anacaktır" dedi.

Galatasaray olarak Lefter'i her zaman anacaklarını ifade eden Doğan, "Çünkü Lefter bizim için de çok önemliydi. Büyük kulüp olmak çok kolay değil. Büyük kulüp olabilmek ancak Lefter, Metin, Turgay, Can Bartu gibi önemli sporcular sayesinde mümkün oluyor. Bu noktalara öyle kolay gelinmiyor. Onların çok emeği, alın teri var. Biz bu rekabeti yaşatabiliyorsak ve bu rekabet Türk insanı için önemliyse, işte Lefter gibi insanlar sayesinde oluyor. Bu sebeple biz de çok üzgünüz. Bugün Fenerbahçeli dostlarımızın yanındayız, cenazede de yanlarında olacağız. Elimizden gelen bir şey varsa her zaman yapmaya hazırız."

Ordinaryüs lakaplı Lefter Küçükandonyadis zatürree teşhisi ile kaldırıldığı hastanede dün akşam saat 20.01'de hayata gözlerini yummuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.