DİĞER SPORLAR - 01 Temmuz 2022 Cuma 12:26

Lewis Hamilton: 'Bu hafta sonu yarışacağım'

A
A
A
Lewis Hamilton: 'Bu hafta sonu yarışacağım'

Britanya'da gerçekleşecek yarış öncesinde mücevher yasağına ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Mercedes pilotu Sir Lewis Hamilton, bu hafta sonu gridde yer alacağını söyledi.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından yayınlanan, Formula 1 pilotlarının yarışlarda mücevher takmamaları ve iç çamaşırlarının kontrollerini içeren güncellenmiş inceleme politikasına karşı tepki gösteren Lewis Hamilton, Britanya Grand Prix'i öncesinde yeni açıklamalarda bulundu. 7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan F1 pilotu Hamilton, “Olup biten diğer tüm şeylere rağmen dikkatlerin mücevher konusunda olması endişe verici. Kızartmamız, odaklanmamız gereken daha büyük balıklar var. Benim konum çok önemli değil ve FIA ile çalışıyoruz. Bu hafta sonu yarışacağım” dedi.

Lewis Hamilton: 'Bu hafta sonu yarışacağım'

Uzun süredir F1 pilotlarının yarışlarda mücevher takma yasağı bulunuyor. F1 Yarış Direktörü Niels Wittich, sezon başında kurallarla ilgili takımlara ve sürücülere hatırlatmalarda bulunmuştu. Hatırlatmanın ardından yayınlamış olduğu güncellenmiş inceleme politikasına karşı belli bir kesimden destek gelirken, başta Britanyalı pilot Lewis Hamilton olmak üzere geri kalan pilotlardan da FIA’ya tepki gelmişti. Miami Grand Prix’i öncesi basın toplantısına 3 saat, 8 yüzük, 4 kolye takarak katılan Sir Lewis Hamilton, “Bugün daha fazla mücevher takamadım! Bir spor olarak attığımız adımları ve odaklanmamız gereken daha önemli konuları düşündüğümüzde neredeyse geriye doğru bir adım atmışız gibi hissediyorum. Bu tartışmaya girmemiz oldukça gereksiz. Bu yüzden FIA Başkanı Muhammed Ben Sulayem ile iletişim kurmaya çalışacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Samet Yalçın

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa TAZOF Sarıgöl elemelerinde zeka dolu rekabet Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) kapsamında Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde düzenlenen ilkokul ve ortaokullar arası ilçe elemeleri büyük heyecana sahne oldu. 16-17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen müsabakalar sonunda dereceye giren okullar belli olurken, birinciler Manisa’daki il finallerinde ilçeyi temsil etme hakkı kazandı. Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından ilçe genelinde ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen akıl ve zekâ oyunları ilçe elemeleri 16-17 Şubat tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Öğrencilerin strateji, dikkat ve problem çözme becerilerini ortaya koyduğu organizasyonda kıyasıya mücadele yaşandı. İlkokullarda dereceye giren okullar İlkokul kategorisinde Motif oyununda Dört Eylül İlkokulu birinci olurken, Ahmet Ağa Neslihan U. İlkokulu ikinci, Kızılçukur Saim Yurttaş İlkokulu üçüncü oldu. Pentago kategorisinde Dadağlı İlkokulu birinciliği elde ederken, Dört Eylül İlkokulu ikinci, Bağlıca Halil Duran İlkokulu üçüncü sırada yer aldı. Equilibrio oyununda Çanakçı İlkokulu birinci, Dadağlı İlkokulu ikinci, Karacaali İlkokulu üçüncü oldu. Abluka kategorisinde Dört Eylül İlkokulu birinciliği kazanırken, Tırazlar İlkokulu ikinci, Şehit Esin Akay İlkokulu üçüncü oldu. Küre oyununda ise Dadağlı İlkokulu birinci, Dört Eylül İlkokulu ikinci, Ahmet Ağa Neslihan U. İlkokulu üçüncü sırayı aldı. Ortaokullar kıyasıya yarıştı Ortaokul kategorisinde ise Pentago oyununda Şehit Esin Akay Ortaokulu birinci, Atatürk Ortaokulu ikinci, Dadağlı Ortaokulu üçüncü oldu. Mangala kategorisinde Şehit Esin Akay Ortaokulu birinciliği elde ederken, Bağlıca Halil Duran Ortaokulu ikinci, Afşar Ortaokulu üçüncü sırada yer aldı. Kulami oyununda Bahadırlar Hüseyin Keşkekoğlu Ortaokulu birinci, Şehit Esin Akay Ortaokulu ikinci, Afşar Ortaokulu üçüncü oldu. Abluka kategorisinde ise Bağlıca Halil Duran Ortaokulu birinci, Çavuşlar Ortaokulu ikinci, Şehit Esin Akay Ortaokulu üçüncü olarak dereceye girdi. İlçe genelinde yoğun katılımla yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri, Sarıgöl Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Ödül törenine Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhittin Şen ve Yüksel Kanyılmaz katıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Şen ve Yüksel Kanyılmaz, yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür ederek dereceye giren okulları tebrik etti. Şube Müdürü Şen yaptığı açıklamada, "Her oyun kategorisinde birinci olan okullarımız, Manisa’da düzenlenecek il finallerinde ilçemizi temsil edecektir." derken, Şube Müdürü Kanyılmaz ise, "Öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyor, il yarışmalarında da üstün başarılar elde edeceklerine yürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.