DÜNYA - 12 Şubat 2010 Cuma 16:36

Lübnan'da 'Gazze Duvarı' protestosu

A
A
A
Lübnan'da 'Gazze Duvarı' protestosu

Mısır'ın başkenti Beyrut'ta Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Lübnanlı ve Filistinliler, Mısır ile Gazze arasında inşa edilen duvarı protesto ettiler.

MUHAMMED ZEYUR-ALİ ZEYUR/BEYRUT

Protestocular, Mısır'a tepki göstererek, Gazze sınırı boyunca yapılan duvara tepki gösterdiler ve Mısır devlet başkanlığını suçladılar. Pankartlar taşıyan protestocular, Mısırlı liderleri kınayarak sloganlar attılar.

Protesto gösterisine katılan Sharif Totayo, "İsrail'in Gazze kuşatması ve Mısır'ın Gazze sınırına duvar inşa etmesini protesto etmek amacıyla buradayız." şeklinde konuşurken, Zobaida Al Sayyad da, "Mısır Büyükelçiliğini ve Hüsnü Mübarek'i kınamak için toplandık" dedi.

Karim Tawil adlı protestocu da, "İsrail'in Gazze'deki işgalinde öldürülen insanların yanındayız ve yapılan duvarı protesto için toplandık. Mısır'dan duvar inşaatını durdurmasını istiyoruz" dedi.
Mısır, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki kaçak geçişleri önlemek amacıyla Gazze sınırına devasa bir çelik duvar inşa ediyor. Yaklaşık 11 kilometre uzunluğunda olması planlanan duvarın, yerin 18 metre altına kadar inmesi ve Gazze'ye gıda ve diğer temel ihtiyaçların sağlanabilmesi için kullanılan tünellerde geçişi engellemesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir