ASAYİŞ - 05 Ekim 2016 Çarşamba 17:02

Maganda kurşununa hedef olan mankenin vurulma anı güvenlik kamerasında

A
A
A
Maganda kurşununa hedef olan mankenin vurulma anı güvenlik kamerasında

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’un Sarıyer ilçesinde silahtan çıkan ve nereden geldiği belli olmayan serseri kurşun, bir tekstil firmasında prova mankenliği yapan Serap Ü.’yü yaraladı. Hastanede tedavi altında olan kadının vurulma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

1 Ekim Cumartesi günü Ayazağa’daki bir tekstil firmasında prova mankeni olarak çalışan 49 yaşındaki Serap Ü., kızıyla gezerken nereden geldiği belli olmayan serseri kurşunla omzundan yaralandı. Kadının omzundan sonra karaciğerine saplandığı öğrenilen kurşunun kimin silahından çıktığı henüz tespit edilemedi. Prova mankeninin hastanede yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, vurulma anı bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntülerde hafta sonunda kızıyla birlikte köpeğini gezdiren Serap Ü.’nün, kurşunun vücuduna isabet etmesi ile sendeleyerek yere yığıldığı görülüyor. Annesinin çığlık atarak yere yığıldığını gören Hazal S. de yardım istemek üzere bir binaya giriyor. Olay sonrası yaralanan mankenin 'Waffle' adındaki köpeğinin ise sahibinin yanından ayrılmadığı göze çarpıyor.

Polis, henüz nereden geldiği belli olmayan ve bir kadının yaralanmasına neden olan serseri kurşunun kimin silahından çıktığını araştırıyor.

Mustafa Bakırhan
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın özel araçla makamı getirildi Adıyaman’da Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın evinden özel araç ile alınarak makama getirildi. Her hafta Salı günlerini ‘halk günü’ olarak belirleyen Adıyaman Valisi Osman Varol’un bu hafta özel bir ziyaretçisi vardı. Telefonla ile ilgililere ulaşan ve Vali Osman Varol ile makamından görüşmek istediğini belirten yüzde 96 bedensel engelli Sema Uladı’nın (57) talebi yerine getirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, Esentepe Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan bedensel engelli Sema Uladı’yı almak için özel donanımlı araç ile evinden aldı. Valilik makamına getirilen Engelli Sema Uladı’yı kapıda karşılayan Vali Osman Varol, bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi. Engelli Sema Uladı, “Valimizle görüşmek için başvuru yaptım. Valimizden Allah, Peygamber razı olsun. Beni evimden aldılar, buraya kadar getirdiler, çok teşekkür ediyorum” dedi. Kapıların sonuna kadar halka açık olduğunu vurgulayan Vali Osman Varol ise, “Yoğun bir tempomuz var Adıyaman’da, büyük bir afetten çıktık. Kamu tarafında çok ciddi bir mesai ve yoğunluk var ama bir taraftan da vatandaşlarımızın da bizlere aktarmak istediği, bizimle görüşmek istediği çok önemli hususlar var. Elimizden geldiğince zaten sokakta vatandaşlarımızın içinde, esnaf gezilerinde, sürekli olarak vatandaşlarımızı dinleme imkanı buluyoruz ama özellikle bir gününün belirli bir periyodunu, hatta eğer başvuru çok olursa bizle görüşme talebi, günün tamamını da vatandaşlarımıza ayırıyoruz. Bu kapsamda da Salı günleri burada kapımız açık. Daha önceden vatandaşlarımıza duyuruyoruz, biliyorlar. Devletimizin kapısı vatandaşımızın kapısıdır. Oranın her zaman vatandaşımızın kapısı olduğunu gösterip onların meselelerine, sorunlarına, ihtiyaçlarına çare bulmaya gayret ediyoruz. Sema ablamızı evine gidip orada da ziyaret edebilirdik. Ancak kendilerine özellikle makama gelmek istediler” dedi.