GÜNDEM - 08 Temmuz 2012 Pazar 12:44

Maliye Bakanı’nın cüzdanında kaç para var?

A
A
A
Maliye Bakanı’nın cüzdanında kaç para var?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cüzdanından 400 TL ve 100 dolar çıktı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’a başlattığı ilk sefere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Bakan Şimşek, Sabah gazetesinden Savaş Ay’ın 'Merak ediyorum Sayın Bakan. Maliye Bakanı cebinde kaç parayla gezer?' sorusuna gülerek 'fazla para taşımaz diyelim. Yani en azından ben öyleyim' diye yanıt verdi.

Bakan Şimşek daha sonra da cüzdanını çıkararak, "Bakın 2 adet 200 lira. Yani 400 lira Türk parası var. Yurtdışı seyahatindeyiz diye bir de 100 dolar var" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gençler uçmak için buluştu Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği ‘Üni Uçuş Günleri’ sona erdi. Çeşitli aktivitelerin de yapıldığı 3 günlük programa 18 üniversitenin havacılık toplulukları ve uçuş okulları ile toplam 600 kişi katıldı. Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi Havacılık Topluluğu Öğrencileri işbirliğinde bu yıl ‘3. Üni Uçuş Günleri’ yapıldı. 17 Mayıs 2024 Cuma günü başlayan festival tadındaki etkinlikler, büyük ilgi gördü. Bu yılki programa uçuş okullarının yanı sıra 18 üniversiteden havacılık toplulukları da dahil olmak üzere toplam 600 kişi katıldı. Katılımcılar, 2 gece çadır kurarak alanda konakladı. Dolu dolu geçen programlarda kostümlü yarışma uçuşları, serbest uçuşlar oldukça ilgi gördü. Özellikle kostümlü uçuşlar gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Türk Bayraklı uçuş da katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikler kapsamında ateş başı sinema, voleybol turnuvası, yoga, badminton, okçuluk, pickleball ve mini oyunlar yapıldı. Nilespit hizmeti de verildi. Fadıllı Doğa Sporları ve Havacılık Merkezi’ndeki 3 gün süren programın sonunda da yarışmalarda derece elde edenlere ödül töreni yapıldı. Programın sonunda gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda böyle bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu ve keyfini yaşadı.
Bursa Yeşil altın fideleri toprakla buluştu Türkiye’nin biber üretiminin yüzde 40’ını karşılayan Bursa Yenişehir’de çiftçiler, altın diye tabir biberin fide dikimine başladı. Tarımı ve özellikle ’Yeşil Altın’ diye bilinen biberiyle tanınan Yenişehir’de çiftçiler tarlaya inerek, binlerce dönüm araziyi bereketlendirmek için dikimlere başladı. Yenişehir Köprühisar köyünde, biber dikim heyecanı yaşandığını belirten Çiftçi İbrahim Ediz, "Her ürünü büyük emeklerle üretiyoruz. 1 hafta sürecek dikim sürecinin ardından fidelere can suyu vereceğiz. Daha sonra ürün almak için 2 aylık yoğun bir çalışma sürecine gireceğiz. Nasip olursa 2 ayın sonunda topladığımız ürünleri pazarlayacağız. Her bir ürünü, el emeği ve göz nuru ile yetiştirip sofralara taşıyoruz" dedi. En büyük sorunlarının işçi sorunu olduğunu belirten Ediz, "Zaten var olan işçi sorunu, ürünlerin hasat zamanında daha da büyüyor. Bu sorundan dolayı çiftçilerimiz, ürünlerini ortakçıya vermek zorunda kalıyorlar. Çiftçi arkadaşlarımızın daha planlı ekim ve dikim yapmaları gerekiyor. Yoksa kendi tarlasında işçi durumuna düşebiliyorlar" şeklinde konuştu. Yenişehir tarım ürünlerinin genellikle ihracata gönderildiği ifade eden İbrahim Ediz, daha sonra şunları kaydetti; "Yenişehir’de üretilen ürünlerin çoğu Avrupa’ya ihraç ediliyor. Bu nedenle çiftçilerimiz daha bilinçli tarıma imza atıyor. Tüm ürünlerimiz doğal ve gönül rahatlığıyla tüketilecek ürünler."
Trabzon Trabzon’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Trabzon’da coşkuyla kutlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldı. Gençlerin Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığını vurgulayan Başkan Genç, onların enerjisi ve azmiyle ülkenin daha da yükseleceğini ifade etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eşi Arzu Genç, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Çeşitli gösterilerin yapıldığı programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Füsun Terzioğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Genç: "Bağımsızlık ateşinin yandığı gün" 19 Mayıs’ın anlam ve önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı ve milletimizin bağımsızlık ateşini yaktığı gündür. Bu anlamlı günde, gençlerimizin coşkusu ve enerjisiyle bir kez daha Cumhuriyetimizin temellerinin nasıl atıldığını hatırlıyoruz. Gençlerimizin bu mirasa sahip çıkarak, geleceğe umutla bakmaları bizler için en büyük gurur kaynağıdır. Onların enerjisi ve azmiyle ülkemiz daha da yükselecek. Bu vesileyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum” dedi.