ASAYİŞ - 02 Ocak 2018 Salı 19:40

Maltepe'de korkunç olay! Binada 3 kişinin cesedi bulundu

A
A
A
Maltepe'de korkunç olay! Binada 3 kişinin cesedi bulundu

Maltepe’de cinnet getiren bir baba pompalı tüfekle iki kızını öldürdükten sonra intihar etti.

Olay, saat 19.00 sıralarında Maltepe Fındıklı Mahallesi Zambak Sokak içerisinde bulunan 5 katlı bir binanın zemin katındaki dairede meydana geldi.

İddiaya göre, evin içerisinde cinnet getiren Ali Y. isimli şahıs, kızları Elif ve Hira’yı pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar etti. Silah seslerini duyarak eve gelen yakınları gördükleri karşısında sinir krizi geçirdi. Olayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede ve evde güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri ise iki çocuğun ve babanın hayatını kaybettiğini belirledi. Evin içerisinde incelemelerini sürdüren polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. 

Maltepe’deki cinnet olayın detayları ortaya çıktı

Maltepe’de cinnet getiren bir babanın pompalı tüfekle iki kızını vurduktan sonra intihar ettiği olayın detayları ortaya çıktı. Eşiyle boşanma aşamasında olan Ali Y.’nin polis nezaretinde haftada bir kez çocuklarını aldığı ve eşiyle telefonda tartıştıktan sonra kızlarını vurup intihar ettiği öğrenildi.

Maltepe Fındıklı Mahallesi Zambak Sokak içerisinde bulunan 5 katlı bir binanın zemin katındaki dairede yaşayan Ali Y., yanında bulunan kızları Elif Mina (4) ve Miray Hira’yı (2) pompalı tüfekle vurarak intihar etmişti. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından baba ve kızlarının cenazeleri Adli Tıp Kurumuna getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Dilek Y. kızlarını alarak 3 aydır boşanma davası süren eşi Ali Y. ile ayrı yaşamaya başladı. Dava sürecinde Ali Y.’nin haftada bir gün polis nezaretinde çocuklarıyla birlikte evde vakit geçirmesine izin verildiği öğrenildi. Anne Dilek Y. çocuklarını alarak polis nezaretinde Ali Y.’nin evine gelip çocuklarını teslim etti. Akşam saatlerinde baba Ali Y. alkol aldıktan sonra eşi Dilek Y.’yi arayarak telefonda kavga etti. Kavga sonrasında cinnet getiren Ali Y. pompalı tüfekle önce kızlarını vurdu ardından da intihar ettiği
Olayla alakalı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Metin Başar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.