ÇEVRE - 06 Mart 2022 Pazar 10:09

Maltepe’de Süreyya Paşa’nın kurumlara bağışladığı tarihi köşk harabeye döndü

A
A
A
Maltepe’de Süreyya Paşa’nın kurumlara bağışladığı tarihi köşk harabeye döndü

İstanbul’daki kültür ve sağlık tesislerinin çoğalması için mal varlığını ve köşkünü bağışlayan Süreyya Paşa’nın Maltepe’deki köşkü çürümeye terk edildi. Bakımsızlıktan harabeye dönen tarihi Süreyya Paşa köşkü havadan görüntülendi.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında batılılaşma girişimleriyle tanınan hayırsever Süreyya İlmen'in (Süreyya Paşa) kurumlara bağışladığı Maltepe'deki konağı çürümeye yüz tuttu.

Maltepe’de Süreyya Paşa’nın kurumlara bağışladığı tarihi köşk harabeye döndü

İlmen, 1951’de Maltepe Başıbüyük Narlıdere mevkiindeki 1800 dönümlük arazisini, işçilere, yoksullara ve kimsesizlere hastane yapılması amacıyla SGK’ya bağışlamıştı.

İlmen’in adını taşıyan Süreyyapaşa Hastanesi’ne tepeden bakan 1800 dönümlük arazide bulunan tarihi Süreyya Paşa köşkü herhangi bir faaliyetten geçmediği için harabeye döndü.

Maltepe’de Süreyya Paşa’nın kurumlara bağışladığı tarihi köşk harabeye döndü

Tarihi köşkün üst katlarından çürüyen ahşap parçalar zaman zaman aşağıya düşüyor. Köşkün çevresinde herhangi bir tedbir önleminin alınmaması ise dikkat çekiyor.

Öte yandan, tarihi Süreyya Paşa köşkünün yürek sızlatan hali dron ile havadan görüntülendi.

Mustafa Ayabakan - Sevgi Canpolat
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.