ASAYİŞ - 20 Haziran 2016 Pazartesi 13:59

Manavgat'ta orman yangını: 1 yaralı

A
A
A
Manavgat'ta orman yangını: 1 yaralı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde üç ayrı noktada çıkan orman yangını rüzgarın da şiddetiyle etkisini sürdürüyor. Arazöze sıçrayan alevleri söndürmeye çalışan bir orman işçisi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 12.15 sıralarında Manavgat'ın Bucak Şeyhler Mahallesi Yer Köprü mevkiinde ormanda çıkan yangın tüm müdahalelere rağmen söndürülemedi. 3 ayrı noktada aynı anda başladığı iddia edilen orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri, arazözler, iş makineleri ve orman işçilerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayılmaya devam ediyor. Bu arada yangına müdahale eden bir arazöze sıçrayan alevleri söndürmeye çalışan orman işçisi Abdullah Berk yaralandı. Berk, arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Manavgat Devlet Hastanesine sevk edildi. 

MANAVGAT'TAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA
Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Manavgat Bucak Şeyhler ve Oymapınar Mahalleleri arasında Yer Köprü mevkiinde ormanlık alanda sabah saatlerinde 3 ayrı noktadan aynı anda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın kontrol altına alındı. Bölgede incelemelerde bulunan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Güllü, "Yangına 2 yangın söndürme helikopteri, orman işletmeye ait 10 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeleri, belediyelere ait su tankları ve çok sayıda orman işçisi müdahale etti. Yangın sırasında arazöze sıçrayan alevleri söndürmek isteyen bir orman işçimiz elinden yaralandı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor" dedi. 

ARİF KAPLAN
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.