GÜNDEM - 23 Nisan 2019 Salı 10:37

Mansur Yavaş, koltuğunu Kerem Negis’e bıraktı

A
A
A
Mansur Yavaş, koltuğunu Kerem Negis’e bıraktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle başkentin farklı ilçelerindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Her 23 Nisan'da olduğu gibi gelenek bozulmadı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 11 yaşındaki Kerem Negis oturdu.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve öğretmenleriyle birlikte gelen ilk ve ortaokul öğrencilerini kapıda karşılayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çocuklarla yakından ilgilendi. Başkanlık koltuğunu Başkan Yavaş’tan devralan Kerem Negis’in ilk mesajı dünya barışı oldu. Negis, "Bu özel bayramı biz çocuklara hediye eden, bütün dünya çocuklarıyla paylaşmamızı sağlayarak, mutlulukların en güzelini yaşatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına minnet duygularımı ifade ediyorum. Dünya çocuklarıyla birlikte neşe dolu gülüşlerimizin gökyüzünü çınlattığı, hep mutlu olduğumuz, barış içinde büyüyeceğimiz daha nice güzel bayramlar diliyorum" dedi.

Spor alanları artacak
“Adettir, belediye başkanı olunca neler yapmak istiyorsun, ilk talimatın ne olacak” diye soran Başkan Yavaş’a, Kerem Negis, okullarda spor alanlarının azlığından yakınarak, şöyle konuştu: 

“Çocukların özgürce oynayabileceği ve sağlıklı bir şekilde büyüyebileceği spor alanları yaptırmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapmak istiyorum. Aynı şekilde okullarda bazı atölyelerimizin eksik olduğunu ve fen laboratuvarlarının her okulda olması gerektiğini düşünüyorum.” 

Mansur Yavaş, koltuğunu Kerem Negis’e bıraktı

Başkan Yavaş da Negis'in isteğini onaylayarak daha önce belediye başkanlığı seçim kampanyası sırasında bu konuyu dile getirdiklerini belirterek, çocukların taleplerini dikkate alacakları sözünü verdi. 

Yavaş, "Okullarda öğrenciler düzgün spor yapmaya başlarsa, anlama kabiliyetleri yüzde 30 artıyor. Bilim insanları ayrıca müzik gibi aktivitelerle uğraşırlarsa da kavrama kabiliyetleri daha da artıyor diyor. Biz de seçim kampanyamızda özellikle bütün okullara çocukların rahat spor yapabilecekleri ortamları oluşturacak bir spor paketi verelim diye düşündük. Okulların bir çocuğu şehir içlerinde, binalar arasına sıkıştığı için birçok okulda sağlıklı spor yapma imkanı yok. Dünyada belediyecilik dendiğinde musluktan içilebilir su, temiz hava, kolay ve konforlu ulaşım gibi görevler geliyor ama en önemli görevlerinden birisi de bütün insanlara sadece okullarda değil evlerine en yakın bölgelerde spor yapmalarını da sağlamaktır. Bu belediyenin iyi çalıştığını gösteren bir durumdur. Bizler de bu sebeple insanların evlerine yakın yerlerde spor alanlarını geliştireceğiz" diye konuştu. 

Başkan Yavaş, bayram vesilesiyle belediyede keyifli bir gün geçiren öğrencilere hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı da çekildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu’nda Bahar” temasıyla düzenlenen Hıdırellez şenlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Alanı dolduran kalabalık yapılan gösterilerle Hıdırellez’i coşkuyla kutladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Kızılay Meydanı’nda düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde sihirbaz, jonglör, ateşbaz, palyaço ve Roman dansı grubu sahne alırken Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney yaptığı açıklamada, "Bütün milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı, manevi bayramlarımızı böyle coşkuyla, bir arada, kaynaşarak kutlayacağız. Her seferinde farklı mahallelerde bir araya geleceğiz. Belediyenin hizmetlerini farklı mahallelerdeki çocuklarımız hissetsin, farklı mahallelerde yaşayan komşularımız hissetsin diye tek bir noktada değil Beyoğlu’nun değişik mahallelerinde bu faaliyetlere devam edeceğiz. Bugün Hıdırellez bahar bayramı doğanın yeniden canlanması demek. Aynı 31 Mart’ta olduğu gibi. 31 Mart’ta da Beyoğlu yeniden canlandı. 31 Mart’ta Beyoğlu’nu hep beraber rengarenk yaptık. Hıdırellez duaların edildiği, darda kalanların çare aradığı, hasta olanların şifa bulmak için dua ettiği, yardıma muhtaç insanların dua ettiği dolayısıyla dileklerin kabul olduğuna inanılan bir gün. Bugün karada darda kalanlara yardım eden Hızır ile denizde zorda kalanlara yetişen İlyas’ın 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece gül ağacının dibinde buluşmasına istinaden kutladığımız Hıdırellez bayramı. Bizler Beyoğlu’nda tüm kimliklere ait bayramları kutlayalım” dedi. Konuşmasının sonlarında Gazze’de zulüm gören insanlara dua eden Güney şunları söyledi: "Bizler Beyoğlu’nun renkliliğini el ele verip birlikte geleceğe taşıyalım. Yine dualarla dileklerle kapatalım. Özellikle Gazze’deki mazlumlara inşallah zulmün son bulduğu günler olsun diyorum. Hastaların şifa bulduğu günler olsun, darda kalanların darına Hıdırellez’in yetişmesini diliyorum. Hepinize buraya katıldığınız için, bu coşkuya destek verdiğiniz için bayramı bizlerle birlikte el ele kutladığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı. Güney’in konuşmasının ardından Hıdırellez balonu uçurulurken, etkinlik müzik ve dans gösterileriyle devam etti.