ASAYİŞ - 25 Ağustos 2016 Perşembe 15:50

Mardin’deki PKK operasyonunda 10 kişi tutuklandı

A
A
A
Mardin’deki PKK operasyonunda 10 kişi tutuklandı

Mardin’de terör örgütü PKK'ya yönelik geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 10'u tutuklandı.

Mardin’de güvenlik güçlerine yönelik bombalı araç saldırıları hazırlığında oldukları gerekçesiyle, terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişi ile Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin gözaltına alınan Mazıdağı Belediye Başkanı Necla Yıldırım'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen ve aralarında Yıldırım’ın bulunduğu 8 kişi serbest bırakılırken, şüphelilerden S.A., R.A., S.A., A.B., R.K., M.D., G.İ., M.S., R.K. ve M.Ç. tutuklandı. 

Mehmet Salih Keskin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Nazım Hikmet, Selçuk’ta Bedreddin Oratoryosu ile anıldı Şair Nazım Hikmet, ölümünün 61. yılında Selçuk’ta Bedreddin Oratoryosu ile anıldı. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen oratoryoda Nazım Hikmet’in ölümsüz eserlerinden olan Şeyh Bedreddin Destanı’ndan uyarlanarak Geniş Merdiven Orkestrası tarafından sahnelenen Bedreddin Oratoryosu ayakta alkışlandı. Şeyh Bedreddin’in yol arkadaşlarından Börklüce Mustafa’nın 1400’te Ayasuluk’ta idam edilmesi sebebiyle Efes Selçuk için ayrı bir önem taşıyan Bedreddin Oratoryosu, Nazım Hikmet’in ölümsüz eserlerinden Şeyh Bedreddin Destanı’ndan uyarlanarak sahnelendi. Oratoryo’da yer alan eserlerin 15’i bütünüyle bu oratoryo için 2009 ile 2023 yılları arasında Murat Mengirkaon ve Barış Yıldırım tarafından vokaller ve koro ile gitarlar, vurmalılar, bağlama, lavta, keman gibi çalgılardan oluşan orkestra için bestelendi. Etkinliğin sonunda sahneye çıkarak sanatçılara teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Biz bu etkinliğin çağrısını şöyle yaptık; ’Mutlu bir Yusufçuk Ayasuluk Tepesi’nin yanı başında, müritlerinin göğe yükseldiği su kemerlerinin orada, İstasyon Meydanında doğacak yıllar sonra Nazım Hikmet’in anmasında onun dizeleriyle doğacak’ dedik. O Yusufçuk Geniş Merdiven Orkestrası sayesinde doğdu. Sağ avucumuzun içine kondu. Biz de onu solumuzla birleştirdik. Geniş Merdiven Orkestrası’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli DESOB Başkanı Erbeği’ne ‘Yılın Ahisi’ ödülü DENİZLİ (İHA) – İstanbul’da düzenlenen Ahi Evran ve Hacı Bektaş Buluşması etkinliğinde ‘Yılın Ahisi’ ödülü verilen Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mehmet Ali Erbeği, gençlerin ahilik kültürü ile yetişmesi için çalıştıklarını belirtti. Ahi Bektaş Türk Dünyası ile Ahilik İş İnsanları Derneği (AHİ-DER) tarafından İstanbul’da düzenlenen Yılın ahisi ödül töreninde Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği’ne yılın ahisi ödülü verildi. Ahilik geleneklerin kültürlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirten Mehmet Ali Erbeği, “Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak ilimizde, bölgemizde, temsil ettiğimiz her yerde, ahilik gelenekleri ve Ahilik kültürümüzün yaygınlaşması ve özellikle yeni nesillere taşınması için çalışmalarımız ve çabalarımız devam ediyor. Esnafımızın yol haritası ve yaşam tarzı olan Ahilik geleneklerini her zaman uygulamalı ve gelecek nesillere bırakmalıyız. Ahilik sistemi, yüz yıllarca insanları ötekileştirmeden, dayanışma ve kardeşlik modeli ortaya koymuştur. Ahiler, Anadolu’da birliğin, beraberliğin, kardeşliğin mayasını oluşturmuştur. Ahiler, oluşturduğu ekonomik sistem ile helal kazancı, alın terini, dayanışmayı, kul hakkını, ahlâkı, kanaatkârlığı, çalışmayı üretmeyi ve böylelikle Allah’ın rızasını kazanarak ahiret yurdunu kazanmayı esas almışlardır. Bugün Anadolu’daki misafirperverlik, komşuluk ilişkileri, birçok görgü kuralı, doğruluk, dürüstlük, yardımlaşma gibi Ahiliğin günümüzdeki yansımaları devam etmektedir. Bizlerde bu değerleri her zaman yaşatmaya ve uygulamaya hep birlikte devam edeceğiz” dedi. Erbeği, Ahi Konder Genel Başkan Hüseyin Köksal başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
İstanbul Dijital Öğretmenler Projesi’ne uluslararası ödül ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile yürütülen, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen Dijital Öğretmenler Projesi’nin başarısı uluslararası platformda prestijli ödülle tescillendi. ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile yürütülen, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen Dijital Öğretmenler projesinin başarısı, uluslararası platformda prestijli bir ödülle tescillendi. 2020 yılında başlayan, bugüne kadar 8 bin öğretmene ulaşan ve şu ana kadar birçok ödül kazanan Dijital Öğretmenler projesi, WSIS Ödülleri’nde ‘Kapasite Geliştirme’ kategorisinde en çok oyu alarak kategori şampiyonluğuna layık görüldü. Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi (WSIS) Forumu paydaşlarının sürdürülebilir kalkınmayı ilerletmek için bilgi ve iletişim teknolojilerinin gücünden yararlanan proje ve faaliyetleri değerlendirdiği WSIS Ödülleri’nde, seçilen projeler farklı kategorilerde herkesin katılabildiği oylamalar sonucunda ödüllendiriliyor. Başvuru yapan 1049 proje arasından sadece 360’ı çevrimiçi oylamaya hak kazanırken, 2 milyona yakın oylamanın ardından Dijital Öğretmenler Projesi en çok oyu alan projeler arasında yer alarak kategori şampiyonu ödülünü aldı. Dijital Öğretmenler projesi ile öğretmenlerin dijital dönüşümün bir parçası olması hedefleniyor Dijital Öğretmenler projesi ile öğretmenlerin dijital dönüşümün bir parçası olması ve edindikleri dijital becerileri öğrencilerine aktarmaları amaçlanıyor. Türkiye’nin her yerinden öğretmenlerin başvurabildiği projenin ilk aşamasında 1000 öğretmen, 5 hafta süren ve ODTÜ’lü eğitmenler tarafından sunulan eğitim programı kapsamında dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme & değerlendirme, üreticilik ve görsel tasarım, infografik, video ve fotoğraf oluşturma ve düzenleme, etkili sunum hazırlama konularında eğitim alıyor. Çevrimiçi canlı sunumlar, seminerler ve video derslerinden oluşan ilk fazın ardından seçilen 100 öğretmene ise VR gözlüklerle birlikte sanal ve artırılmış gerçeklik üzerine ileri seviye ikinci faz eğitim sunuluyor.
Mersin Erkek arkadaşı tarafından tekme tokat dövüldü, ’düştüm’ dedi Mersin’de bir kadın otomobile bindiği sırada erkek arkadaşı tarafından tekme tokat dövüldü. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından polis merkezine giderek ifade veren kadın, dövülmediğini, nişanlısı tarafından araca binmesi için eliyle ittirildiği sırada yere düştüğünü ileri sürdü. Edinilen bilgiye göre, dün gece merkez Yenişehir ilçesinde meydana gelen olayda, Azra H.A. adlı kadın, otomobile bindiği sırada yanında bulunan erkek arkadaşı E.A. (46) tarafından darp edildi. Yediği dayakla yere düşen kadın ayağa kalkıp tartışmaya başlayınca tekrar tekme- tokat dövülerek yere yığıldı. Sosyal medyaya da yansıyan olay sonrası polis merkezine giderek ifade veren Azra H.A., şahsın nişanlısı olduğunu, birlikte dışarıya çıkarak alkol aldıklarını, dönüşte alkolün de etkisi ile kıskançlık sonrası nişanlısının ’bin şu arabaya’ diyerek eliyle ittirdiği sırada yere düştüğünü öne sürdü. Kadın, darp edilmediğini ve kimseden şikâyetçi olmadığını söyledi. Kadına şiddet cep telefonu görüntülerine yansıdı Öte yandan, olay anı, bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, aracın arka tekeri yanında yerde oturan kadının, erkek arkadaşı tarafından önce saçından çekilerek tokatlandığı, ardından ayağa kalkarak tartışmaya başlayan kadının tekme yumrukla darp edilerek yere yığıldığı anlar yer aldı.