ÇEVRE - 22 Temmuz 2019 Pazartesi 12:02

Mardin’in doğa harikası 'Yardere Şelalesi'

A
A
A
Mardin’in doğa harikası 'Yardere Şelalesi'

Mardin’in doğal şelaleleri arasında yer alan Yardere Şelalesi, güvenlik güçlerinin bölgede huzur ve güvenliği sağlamasının ardından bölge turizmine kazandırıldı. Yöre halkının uğrak mekanı haline gelen şelale, havadan görüntülendi.

Tarihi Dara Antik Kenti'ne 6 kilometre uzaklıktaki Yardere Şelalesi, çorak iki dağ arasındaki doğal yeşilliği ve suyu ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Drone ile görüntülenen Yardere Şelalesi, yeşilin tonları ve suyunun serinliği ile Mardin’in gözde mekanları arasında yer alıyor. 2 bin 300 yıllık tarihi Dara Antik Kenti'ni gezen yerli ve yabancı turistler, doğal güzelliği ile cezbedici olan Yardere’de dinlenme imkanı buluyor.

Bu yıl ilk kez kapılarını turistlere açan Yardere Şelalesi'ne fotoğraf ve doğa tutkunlarını davet eden işletmeci İsmail Cirik, şelalenin sessiz, sakin ve huzurlu bir yer olduğunu söyledi. Cirik, “Çevre düzenlemesini yaptık. Alabalık da koyacağız. Pazar günleri burası çok kalabalık. Vatandaşlar gelip suya girip piknik yapıyor. Bunu halk için yaptım. Gelenler ilk defa böyle yer gördük diyorlar. Tüm yerli yabancı turistleri burayı görmeye davet ediyorum” dedi.

Ailesi ile birlikte Yardere’ye dinlenmeye gelen gençlerden Zelal Bulut da, “Burası çok güzel. Yeşilin her tonu var. Şehirde biz toprakla uğraşamıyoruz. Burası teknolojiden uzak çok doğal güzel bir yer. Fotoğraf çektirmek isteyen çok güzel bir yer. Mardin güzel, turistlerin buraya gelmesini ve tanıtımını isterim” diye konuştu.  

Beril Solmuşgül - Murat Başal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.