Mahkeme, Mehmet Ali Erbil'in üzerine atılı suçun kasıt unsurlarının oluşmadığından beraatine karar verdi.
İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mehmet Ali Erbil katılmazken avukatı hazır bulundu. Mehmet Ali Erbil'in avukatı, sanığın müstehcen görüntü verme kasıt ve niyetinde hareket etmediğini belirterek, "İsnat edilen suç kasıt unsurları bakımıdan oluşmadığından sanığın müsnet suçtan beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Hakim, sanığın 7 kişilik grubu sahneye çağırdığını ve bu gruba sağa sala dön komutlarını verdiğini belirtti. Hakim, sanığın program oyuncularına bu
hareketleri yaptırırken de oyuncuların pantolonlarını çeker gibi yaptığı ancak tam indirmeğini ifade etti.
Hakim, sanığın sol taraftan ikinci şahsın arkasına geçtiği ve birden kapri pantolonunu indirince oyuncunun çok kısa süre cinsel organının televizyon ekranında ve programa katılan kişiler tarafından görüldüğü hatırlattı.
Hakim programa katılan oyuncunun ve sanığın 'teşhircilik yapma' ve 'hayasızca hareketlerde bulunma' kasıt ve niyetinin bulunmadığını belirtti. Hakim, meydana gelen bir iş kazası olduğunu ve sanığın üzerine atılı suçun kasıt unsurlarının oluşmadığından beraatine karar verdi.
Serpil KIRKESER - İstanbul








