BASKETBOL - 03 Ocak 2010 Pazar 12:55

Mehmet Okur'un çabası yetmedi

A
A
A
Mehmet Okur'un çabası yetmedi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 12 karşılaşmayla devam edildi.

Toronto: 96, Boston: 103
Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Toronto Raptors deplasmanda Boston Celtics'e 103-96 yenilerek, 5 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı.
TD Garden Arena'da 18 bin 624 basketbolseverin izlediği maçta Boston Celtics'in konuğu olan Toronto Raptors, 5 maçlık galibiyet serisini noktaladı. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu yaklaşık 39 dakika süre aldığı karşılaşmayı 12 sayı, 7 ribaunt, 7 asist ile tamamladı. Karşılaşmada sağ dizinden aldığı darbe sonrası sakatlanan Hidayet'e soyunma odasında buz tedavisi uygulandı. Hidayet, mücadelede Celticsli Rasheed Wallace ile girdiği mücadele sırasında rakibi ile itişince teknik faul aldı.

Birbirlerini savunan iki oyuncu karşılaşma boyunca sert mücadele etti.
Toronto'da Chris Bosh 25 sayı, 9 ribaunt, 1 asistle oynarken, Andrea Bargnani 21 sayı, 4 ribaunt, 1 asist, Jarrett Jack da 14 sayı, 2 ribaunt, 7 asistle karşılaşmayı tamamladı.
Geceyi galibiyetle kapatan Boston'da Ray Allen 23 sayı ile takımın skor yükünü üstlenirken, Kendrick Perkins 14 sayı, 10 ribauntla double-double yaptı. Rasheed Wallace 16 sayı, 6 ribaunt, 4 asist, Tony Allen 14 sayı, 5 ribaunt, 7 asist, Glen Davis 15 sayı, Eddie House da 12 sayı, 4 ribaunt, 4 asistle oynadı.

Oklahoma: 97, Milwaukee: 103
Milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın 8 sayı, 10 ribaunt, 2 asistle oynadığı maçta Milwaukee, Oklahoma City Thunder'ı uzatmada 103-97 yenerek, 4 maçlık yenilgi serisine nokta koydu. Milwaukee böylece maçların sonunu kötü bitirme geleneğini de sonlandırdı.
Bradley Center'daki normal süresi 88-88 sona eren maçta 21 dakika süre alan Ersan İlyasova, 8 sayı üretirken 10 ribaunt, 2 de asist yaptı. Oklahoma City'nin 5 maçlık galibiyet serisine son veren Milwaukee'de Michael Reed 27 sayı ile en skorer isim oldu ve 7 ribaunt alıp, 2 de asist yaptı. Andrew Bogut ise 23 sayı, 15 ribauntla 'double-double'a yaparken, Brandon Jennings'in de 13 sayı, 7 ribaunt, 5 asistle oynadığı Milwaukee'de kenardan gelen Hakim Warrick 14 sayı, 8 ribaunt, Luke Ridnour 12 sayı, 1 ribaunt, 4 asistle galibiyete katkı sağladı.

Uzatma bölümünde Milwaukee 14 sayı üretirken 9 sayıda kalan Oklahoma City'de Kevin Durant maçı boyu attığı 31 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu. Durant böylece üst üste 7 maç 30 sayı ve üstü skora ulaştı. Russell Westbrook 17 sayı, 13 asist, 9 ribauntla 'double-double' yaparken, Oklahoma'da sadece Durant ve Westbrook çift haneli sayılara ulaştı.

Denver: 105, Utah: 95
Milli basketbolcu Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında konuk ettiği Denver Nuggets'a 105-95 mağlup oldu.

Denver Nuggets, 28 Aralık'tan bu yana ilk maçını oynamasına ve oynadığı son altı maçın beşini kaybetmesine üstüne üstlük en iyi iki oyuncusu, Chauncey Billups ve Carmelo Anthony'den yoksun olmasına rağmen Utah'ı EnergySolutions Arena'da 105-95 yenmeyi başardı.

Eksik Denver'da, Billups'ın yerine ilk beş başlayan Ty Lawson 23 sayı, 2 ribaunt, 9 asist, 3 top çalma, 3 top kaybıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, Nene de 22 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, 6 top çalma ile ikinci en skorer isim oldu. Kenyon Martin 12 sayı, 12 ribaunt ile 'double-double' yaparken, ilk beş başlayan diğer bir oyuncu Arron Affolo da 13 sayı ile çift hanelere ulaştı. Denver'da oyuna kenardan dahil olan J.R Smith 18 sayı, 4 asist ile maçı tamamladı.
Deplasmanda oynadığı son altı maçı kaybeden Nuggets, mağlubiyet serisine son verdi.
Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur 33:28 dakika süre aldığı maçı 16 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, 3 blok ve 3 top kaybıyla tamamladı. Mehmet Okur 5 kez denediği üç sayılık atışlarda 2 isabet bulurken, 4/10 genel şut oranı ile maçı noktaladı.

Carlos Boozer 18 sayı, 10 ribaunt ile 'double-double' yaparken, 5 top kaybıyla da maçın en çok top kaybeden oyuncusu oldu. Midesindeki rahatsızlığa rağmen 38:38 dakika süre alan Deron Williams ise, 16 sayı, 5 ribaunt, 6 asist ile maçı tamamlarken, Ronnie Brewer 10 sayı, 3 ribaunt ile çift hanelere ulaşan son Jazz oyuncusu olmayı başardı.

NBA'de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:
Cleveland: 94, New Jersey: 86
Charlotte: 107, Miami: 97
Minnesota: 111, Indiana: 122
San Antonio: 97, Washington: 86
Toronto: 96, Boston: 103
Orlando: 93, Chicago: 101
Houston: 95, New Orleans: 99
Oklahoma: 97, Milwaukee: 103
Memphis: 128, Phoenix: 103
Denver: 105, Utah: 95
Golden State: 89, Portland: 105
Dallas: 99, Sacramento: 91

NBA'de normal sezon heyecanı TSİ sabaha karşı oynanacak 5 karşılaşmayla devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Bakan Işıkhan, Gaziantep Protez-Ortez Merkezi’nde engelli bireylerle bir araya geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gaziantep’te Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek, engelli bireylerle bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Türkiye’de yerel yönetim tarafından kurulan ilk protez-ortez merkezi olma özelliği taşıyan tesiste incelemelerde bulunan Işıkhan, merkezde yürütülen üretim ve uygulama süreçlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Merkezde protez ve ortez üretim aşamalarını yerinde gözlemleyen Bakan Işıkhan, kullanılan teknolojiler ve kişiye özel uygulamalar hakkında detaylı bir sunum dinledi. Rehabilitasyon süreçlerine ilişkin bilgi alan Işıkhan, merkezin önemine dikkat çekti. "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her türlü hizmeti sunacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vatandaşlara yönelik hizmetlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Işıkhan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile proje öncesinde görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, "Projenin daha adını söyledi, hayırlı olsun dedim. Sadece adı, yani o kadar önemli ki. İnşallah diğer belediyelerimize de örnek olur bu Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin projesi" dedi. Bakan Işıkhan, ziyaret kapsamında merkezden hizmet alan vatandaşlarla da yakından ilgilendi.
Edirne Edirne’de Balkan şehitleri için F-16 ve Atak’tan saygı uçuşu Edirne’de 26 Mart Balkan Şehitleri’ni Anma Günü kapsamında Selimiye Camii Meydanı’nda düzenlenen programda F-16 savaş uçakları, Bayraktar Akıncı TİHA ve Atak helikopterleri saygı uçuşu gerçekleştirdi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camii Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programı yoğun katılımla yapıldı. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Edirne Valisi Yunus Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Orgeneral Tokel’in meydanda bulunan 57’nci Alay ve komando birliklerini selamlaması ile başladı. Komandoların yemin töreni sonrası Orgeneral Tokel ve Vali Sezer, meydanda kurulan yerli ve milli savunma sistemleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait silah ve techizatların sergilendiği alanı gezerek bilgi aldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Balkan şehitleri için dualar edilen programda, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği konser verdi. Tören sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçağı, Bayraktar Akıncı TİHA ile T-129 Atak helikopterleri Selimiye Camii semalarında saygı uçuşu gerçekleştirdi. Uçuşlar vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, birçok kişi o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Öte yandan, "Trakya Milli ve Yerli Sistemlerle Edirne’de Buluşuyor" etkinliği kapsamında savunma sanayisine ait yaklaşık 50 yerli ve milli sistem Selimiye Camii Meydanı’nda sergilendi. Sergi alanını gezen vatandaşlar, sistemler hakkında bilgi alarak, fotoğraf çektirdi. "Mühendislerimizle gurur duyuyoruz" Vali Sezer, "İnşallah yeni Türkiye Yüzyılı’nda daha iyi yerlere götürecekler. Bugün 50’ye yakın yerli ve milli savunma sistemimiz sergileniyor. Bayraktar, İHA’lar, SİHA’lar, Akıncı, TİHA ve TB2’ler burada semalarımızı şenlendirdi. Aynı zamanda F-16’ların saygı uçuşu yaptığı, Atak helikopterlerimizin saygı uçuşu taptığı ve burada yerli ve milli sistemlerimizin tamamını gençlerimize gösterdiğimiz mini bir savunma fuarımız oldu. Bununla gurur duyuyoruz. Mühendislerimizle gurur duyuyoruz. Allah hepsinden razı olsun" dedi.