DÜNYA - 26 Mart 2025 Çarşamba 23:36 | Son Güncelleme : 26 Mart 2025 Çarşamba 23:38

Mehmetçik Kosova'da iftar verdi

A
A
A

Kosova'da görevli Türk askeri, Kadir Gecesi dolayısıyla Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Prizren'de iftar verdi.

Kosova’nın Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Prizren kentinde Türk askeri, Kadir Gecesi dolayısıyla iftar verdi. Şadırvan Meydanı'ndaki iftar programına, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı İstihkam Albay Ersin Çelikkanat, Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Yüksel Özgen, Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Temsil Heyet Başkanı Çelikkanat, "On bir ayın Sultanı mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı olarak Prizren şehir merkezinde düzenlediğimiz iftar yemeğine iştirak ettiğiniz için teşekkür ediyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Dostluğun, barışın yardımlaşmanın birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Ramazan ayını daha kardeş Kosova halkı ile birlikte geçirmenin mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayı insanlar arasında sevgi, saygı ve hoş görünün yoğun bir şekilde yaşandığı bu akşam olduğu gibi insanların bir araya geldiği hoş sohbetlerin yapıldığı ve insanların birbirlerini tanıma ve anlama imkanlarının yaşandığı bir dönemdir. Bugün aynı zamanda Kur'an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni de idrak etmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle nice sağlıklı, huzurlu ve mutlu ramazanlar diliyorum Kadir Geceniz mübarek olsun" dedi.
İftara katılan Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği Başkanı Birsen Gota, "1999 yılından beri Türk askeri iftar yemeği verir Kosova'da. Biz her sene katılırız., kendilerine çok teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda oldular bundan sonra da yanımızda olmalarını dilerim" dedi.

İftara katılan ünlü sanatçı Engin Noyan da, "Bizim ordumuz daima üzerine düşen görevi en kaliteli şeklinde yapar. Çok önemli bir şey yapıyorlar Allah razı olsun" dedi.
Mehmetçiğin düzenlediği iftar programına yaklaşık 300 Kosovalı orucunu açtı. Türk Temsil Heyet Başkanlığı, Ramazan boyunca Kosova'nın farklı kentlerinde iftar sofraları kurarak ve pide dağıtarak Kosovalıların yanında oldu.

Enis Tabak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.