GÜNDEM - 16 Nisan 2017 Pazar 16:38

Mersin referandum sonuçları belli oldu| Evet hayır oranı kaç? 16 Nisan 2017 referandumu

A
A
A
Mersin referandum sonuçları belli oldu| Evet hayır oranı kaç? 16 Nisan 2017 referandumu

Mersin 16 Nisan 2017 Referandum sonuçları haberimiz aracılığıyla sizlerle buluşuyor. Sizlerde bu referandumda Mersin ilinin seçim sonuçları nasıl oldu diye merak ediyorsanız haberimize tıklayıp 16 Nisan referandumu seçim sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz. Peki referandumda evet mi hayır mı önde işte bu sorularınızın cevabı... Mersin seçim sonuçları 2017 referandumu...

16 Nisan referandumu Mersin sonuçlarında evet mi hayır mı önde? En kritik seçimde oylar sayılırken Mersin'de yüzde kaç evet yüzde kaç hayır var merak konusu. 16 Nisan seçimlerinde sonuçlar açıklanmaya başlandığı andan itibaren İha.com.tr sayfasından Mersin referandum sonuçlarını son dakika haberleriyle birlikte takip edebilirsiniz.

Mersin 16 Nisan 2017 Referandum sonuçları haberimiz aracılığıyla sizlerle buluşacak. Sizlerde bu referandumda Mersin ilinin seçim sonuçları nasıl oldu diye merak ediyorsanız haberimize tıklayıp 16 Nisan referandumu seçim sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz. Peki referandumda evet mi hayır mı önde işte bu sorularınızın cevabı... Mersin seçim sonuçları 2017 referandumu...

Mersin 16 Nisan referandum sonuçları haberimizde. Cumhurbaşkanlığı sistemine kapı açması beklenen 2017 referandumunda gözler sonuçların açıklanması için YSK'dan gelecek kararda. 2010 referandum sonuçlarında yüzde 62 oranında HAYIR diyen Mersin, sonucu merakle beklenen iller arasında. Kasım 2015'te yapılan seçimlerde AK Parti'nin ilk sıradan çıktığı Mersin'deki MHP etkisi bu kez hayır oylarına yaramayacak. İşte detaylar...

MERSİN REFERANDUM SONUÇLARI BURADA

EVET: Yüzde 35,99

HAYIR: Yüzde 64,01

SANDIK SAYISI: 3534

AÇILAN SANDIK YÜZDESİ: 100

(Mersin referandum sonuçları seçim yasakları kalkınca bu görselde okuyucularımız ile buluşacaktır)

MERSİN 2010 REFERANDUM SONUÇLARI

EVET: \%37.16

HAYIR: \%62.83

Mersin 2010’da gerçekleşen referandumda HAYIR demişti. Mersin referandum sonuçlarına göre, 1 milyon 123 bin 132 seçmenden 8 yüz 4 sin 365'i oy kullanmış, referanduma katılım oranı \%72,8 olmuştu. Mersin en hayırcı kentlerden olmuştu. Peki AK Parti'nin genel seçimlerde birinci çıktığı kentten böyle bir sonuç elde edilmişti?

MERSİN 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SONUÇLARI

2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Mersin, MHP ve CHP'nin ortak adayına oy vermişti. Söylenibilir ki CHP ve MHP kentte en belirleyici parti durumundu. Sonuçlar şöyle:

Ekmeleddin İhsanoğlu: \%54,56

Recep Tayyip Erdoğan: \%31,98

Selahattin Demirtaş: \%13,46

MERSİN 2015 SEÇİM SONUÇLARI

1 Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerde ise AK Parti CHP'den 1 puan fazla ile ilk sırada yeraldı. MHP yüzde 21.4 oyla üçüncü, HDP ise yüzde 15'le dördüncü oldu. Kentteki güç dağılımı bu kez MHP'nin evet safında yeralması nedeniyle AK Parti'den yana olacak ve çok az farkla evet önde olacak gibi.

AKP: \%31

CHP: \%30.5

MHP \%21,4

HDP \%15

MERSİN İLİ 

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehri. 2016 itibarıyla 1.773.852 nüfusa sahiptir. Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ilçeleri olmak üzere toplam 13 tane ilçesi bulunmaktadır. [1] Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye'nin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanıdır.

Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır. Bunların en eskisi, MÖ 6300'lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihleniyor. Kazılardan çıkarılan eserler, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Müzesi'nde sergileniyor. Mersin'in tarih sahnesine çıkışı 19. yüzyılın ortalarına rastlamaktadır. Bu dönemde henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yapmış ve adını da bu aşiretten almıştır. Ayrıca Kapadokya bölgesinden gelen Rumlar kent nüfusuna hakim hale gelmişler ve 1850'de kentte 5.250 Ortodoks Rum'a karşılık 1.600 Müslüman yaşamaktaydı. Kentin kaderi özellikle Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla Çukurova'da gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866'da demiryolu ağına bağlanması ile değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, Çukurova'nın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir. Şehrin bugünkü durumuna gelmesinde, şu anda azınlık olsalar da Hıristiyan Levantenlerin önemi yadsınamaz. Şehirde halen Levantenlere ait iki katedral bulunmaktadır, Latin-İtalyan Katedrali ve Arap-Ortodoks Katedrali. Ayrıca şehrin kuzeyine Rumlar için bir kilise yapılması da gündemdedir.

 

Son dakika! Mersin referandum sonuçları: Evet hayır kaç? | 2017 referandumu / 16 nisan seçimi... MERSİN Referandum Sonuçları - Evet/Hayır sonucu ne zaman belli olacak?

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yağmurlu havalarda ıslanmak istemeyen depremzede Meriç’in sesini duyan sağlıkçı Havva’dan afetzede aileye sıcak yuva Hatay’da depremin ilk günlerinde enkaz altındaki vatandaşları yaşatmak amacıyla görev alan sağlıkçı Havva Aydanur Ertuğrul, yağmurlu havada bir daha ıslanmak istemeyen 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesini sıcak yuvasına kavuşturmayı başardı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmuş, 25 bine yakın insan vefat etmişti. Afetin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları bölgeye yardıma koşmuştu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 38 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul, asrın felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki afetzede vatandaşları hayata tutundurmak için mücadele etti. Sağlık personeli Ertuğrul, depremin yaralarını sarmak için kurucusu olduğu Ülkem Kitap Okuyor Derneği aracılığıyla afet bölgesine 21 çadır okul açtı ve 7 bin 700’den fazla öğrenciye 100 binden fazla kitap ulaştırdı. ATT Ertuğrul, depreme Antakya ilçesi Karaali Mahallesi’nde yakalanan 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesinin isteği üzerine afetzede aileye yuva yapabilmek için çalışma başlattı. Dernek aracılığıyla Altunay ailesine ev yaptırmayı başaran Ertuğrul, 2 odası ve 1 salonu olan evi Altunay ailesine teslim etti. "Yeterli maddi destek sağladığında yıl sonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz" Ülkem Okuyor Derneği olarak 2’nci evi teslim ettiklerini ifade eden Ertuğrul, "Depremin 37’nci gününde çadır okul açmıştık. Bugün ev yaptığımız öğrencimiz de o çadır okula gelen ilk öğrencilerimizden biriydi. Talent ve Meriç okulu açtığımızda koşa koşa gelmişti. Bu enkazlar bir gün kalkıp Hatay normale dönecek dememize neden oldular. Biz 2 aydır ev yapıyoruz. Öğrencilerimiz ve depremzede çocuklarımızın yaşam koşullarını düzeltmeye dert edindik. Çadırda ve barakada yaşayan öğrencilerimize ev yaparak hak ettikleri yaşamları sürmelerini istiyoruz. Bu depremden en çok çocuklar etkilendi. 15 aydır baktıklarında enkaz görüyorlar. Çadırda yaşıyorlar. Deprem üzerine oyunlar kuruyorlar. O yüzden buradaki çocukların daha iyi yaşam koşullarından yaşamaları için emek veriyoruz. ‘Ülkem Okuyor Derneği’ olarak ev yapmaya devam edeceğiz. Haftaya 4 ve 5’inci evlerimizin temelini atacağız. Durmadan yorulmadan Hatay’daki son çocuğun yüzünü güldürene kadar güldürmeye devam edeceğiz. Yeterli maddi destek sağladığında yılsonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz” dedi. "Yeni evim için çok heyecanlıyım ve çok mutluyum" Yeni evlerine kavuşan anne Esmeray Altunay, "Depremde evimiz yıkıldı. Çok kötü bir durumdaydık. Havva abla çocuklara mont ve ayakkabı getirmişti. Okula çağırdı. Oğlum Meriç’in doğum günüydü. O esnada Havva ablayı tanıdım. Eşimle beraber çadırdan suları dışarı atmaya çalışıyorduk. Ellerimiz, ayaklarımız ve çocuklar berbat bir haldeydi. Çocuklar sırılsıklamdı. Çocukların ayaklarında ne ayakkabı ne de çorap vardı. Yeni evim için çok heyecanlıyım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.