SPOR - 22 Mayıs 2021 Cumartesi 10:13

Meryem Boz: 'Olimpiyatlarda en iyiyi yakalamak için Milletler Ligi iyi bir turnuva olacak'

A
A
A
Meryem Boz: 'Olimpiyatlarda en iyiyi yakalamak için Milletler Ligi iyi bir turnuva olacak'

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncusu Meryem Boz, Milletler Ligi'nin alışma süreci gibi olacağını belirterek, "Olimpiyatlarda en iyiyi yakalamak için Milletler Ligi bizim için iyi bir turnuva olacak. Olimpiyatlarda kürsüde olmak herkesin hayali. Umarım güzel bir şey olur" dedi

FIVB Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve CEV Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda tecrübeli voleybolcu Meryem Boz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Üç önemli turnuvaya katılacaklarını belirten Boz, "Şu an tam takım olarak çok fazla süre geçiremediğimiz için Milletler Ligi alışma süreci gibi olacak. Ama tabi ki orada da kürsüye çıkmak istiyoruz.

Olimpiyatlarda da en iyiyi yakalamak adına Milletler Ligi bizim için iyi bir turnuva olacak. Olimpiyatlarda kürsüde olmak herkesin hayali. Umarım güzel bir şey olur. Grubumuz ölümcül bir grup. Oradan çıktığımız zaman madalya şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Ankara’da kaybettiğimiz bir final maçı var, bu Avrupa Şampiyonası’nda umarım yarıda kalan hikayeyi tamamlarız" dedi.

Milli Takım'da kendişu ve arkadaşlarının durumu hakkında konuşan 33 yaşındaki oyuncu, "Benim arkadaşlarıma nazaran ligim biraz daha erken bitti. O yüzden full enerji geldim. Milli takım formasını giydikten sonra otomatikman aynı duygulara hemen bürünüyorsunuz. O yüzden zorlanacağımızı düşünmüyorum, takım olarak güzel çalışıyoruz. Bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu.

Vakıfbank’a transferi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Boz, "Vakıfbank ailesine katıldığım için çok mutluyum. Vakıfbank her kupaya en büyük adaydır. Şampiyon takıma geldim, daha ötesi yok" ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri, belediyecilikte yapay zeka kullanan nadir şehirler arasında yer aldı Kayseri Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehircilik uygulamaları ile ilgili proje ve uygulamalarıyla dikkat çekerek bilimsel araştırma makalelerine konu olmayı sürdürüyor. Bu çerçevede Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ödüllü akıllı şehircilik uygulaması olan ‘A-Kayseri’ ve ‘dijital arşiv’ uygulamasıyla ‘Büyükşehir Belediyelerinde Yapay Zekâ Kullanımı’ başlıklı araştırma makalesinde yer buldu. Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Parlak ve Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Doktora Öğrencisi Kaan Emre Özcan tarafından hazırlanan, Kamu Yönetimi ve Teknoloji Dergisi’nde (KAYTEK) yayımlanan ‘Büyükşehir Belediyelerinde Yapay Zekâ Kullanımı’ başlıklı araştırma makalesinde, yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik değişimler neticesinde her geçen gün yerel yönetimlerde kamu hizmeti sunumunun zorlaştığı ve söz konusu zorlukları aşma gayretleri içerisinde dijitalleşme süreçlerinin önemli bir yer edindiği belirtilirken, dijitalleşme ve teknoloji kullanımının en önemli ve etkili araçlarının başında ise yapay zekânın geldiği vurgulandı. Araştırma makalesinde, hizmetlerin yapay zekâ araçları ile yürütülmeye başlandığı yerel yönetimlerde yapay zekâ kullanımı tespit edilen proje ve uygulamalarla birlikte, büyükşehir belediyelerindeki yapay zekâ kullanımı değerlendirildi. Şehri geleceğe hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin bilgilerin de yar aldığı makalede, ödüllü altyapı yapay zekâ projesi olan ‘A-Kayseri’ ve yine yapay zekâ uygulaması ‘dijital arşiv’, proje örnekleri arasında gösterildi. Kayseri, Yapay Zekâ Projeleri ile nadir şehirlerden oldu Kayseri Büyükşehir, araştırma makalesinde, idari işleyiş anlamındaki kullandığı yapay zekâ projelerinden ‘dijital arşiv’ ile Türkiye’deki 30 büyükşehir arasında söz konusu alanda yapay zekâ kullanan 4 büyükşehir belediyesinden birisi olarak yer buldu. Aynı şekilde makalede, A-Kayseri ile altyapı alanında da yapay zekâ kullanan nadir büyükşehirlerden birisi olan Kayseri Büyükşehir, Türkiye’deki 30 büyükşehir içerisinde altyapı alanında yapay zekâ uygulaması kullanan 6 büyükşehirden birisi oldu. A-Kayseri, 160 Binin Üzerinde Sorunu Tespit Ederek, Hızla Müdahale Edilmesini Sağladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen, kent yönetiminde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehircilik vizyonunu bir üst seviyeye taşıyan yapay zekâ tabanlı kentsel veri işleme platformu A-Kayseri, yakın zamanda, şehir genelindeki yolları, kaldırımları, menholleri ve totemleri anlık olarak tarayarak, hizmete başladığı günden itibaren 160 binin üzerinde sorunun tespitini gerçekleştirerek, hızla müdahale edilmesini sağladı.