POLİTİKA - 17 Şubat 2017 Cuma 13:39

MHP referandum için sahaya iniyor

A
A
A
MHP referandum için sahaya iniyor

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş referandumu için 19 Şubat tarihinden itibaren sahaya inerek ‘evet’ çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş referandumu için dik duruşlarından taviz vermediklerini belirten Yılmaz, “Bizler de MHP olarak 19 ilçe teşkilatımızla birlikte ilimizi karış karış gezecek, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacak ve savunduğumuz ilkeler doğrultusunda referandum için hemşehrilerimizin desteğini almaya çalışacağız” dedi.

19 Şubat Pazar günü saat 12’de TESK Otel’de düzenleyecekleri toplantının ardından referandum çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Yılmaz, “Bize gönlü kırılan arkadaşlarımız olabilir, MHP’ye farklı konularda tavır almış arkadaşlarımız olabilir. Ama ülkenin bütünlüğü, Türk milletinin refahı ve ülkedeki bölünmeyi engellemek için hep beraber halkımıza gidelim, halkımızı kucaklayalım” dedi.

“MHP’yi dışarıdan kuşatmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz”

MHP’yi içten bölmeye çalışan bir kesimin olduğunu da vurgulayan MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, bu bölme çalışmalarına asla fırsat vermeyeceklerini belirtti. Yılmaz, şöyle konuştu: “7 Haziran 2016 seçimleri sonrası MHP Genel Başkanı üzerinde milletvekili sıralarında olmamış, o gün MHP’yi hainlikle suçlayan bir kesim kongre rüzgarı estirmeye başladı. MHP 48 yıllık tarihi boyunca sadece 3 kere olağanüstü kongre yapmıştır. Biz dedik ki; MHP’de kongre olmalı ama MHP kimliği ile olmalı. Ama o arkadaşlarımız sayın genel başkanımız ve MHP üzerindeki o rüzgarı farklı bir yöne çevirmeye çalıştılar ve 1 Kasım’da 80 milletvekiline sahip olan MHP 40 milletvekiline düştü. O gün telefonları kapatıp ben MHP’ye oy vermedim diyen genel başkan adaylarından bir şahıs bugün TV tutup hayır’cı politikaları başlattığını görüyoruz. Bir şahısta eline Türk bayrağı almış gösteriyor. Biz 13 yaşımızda Ülkü Ocaklarında bayrağa elimizi basarak bu ülke için yemin ettik. Biz bayrağı elimize daha dün almadık. Ömrümüzü ve kanımızı Türk bayrağına verdik. Bu bölünmenin MHP Genel Başkanına olan tavırdan dolayı olduğunu düşünüyoruz. MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Kongremiz 2018’in Mart’ındadır. O güne kadar biz genel başkanımızın emrindeyiz. Bugün Devlet bey çıkıp ‘Ben hayırcı’yım’ desin, inanın onlar evet’çi olur. 1 Kasım’dan sonra MHP ve genel başkanını dışarıdan kuşatmaya çalışan insanlara biz bu partiyi teslim etmeyeceğiz.” 

Metin Akyürek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili, yaşamını Sinem Satılmış ile birleştirdi. Çiftin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen nikâhını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili ve Sinem Satılmış, Ayvalık’ta gerçekleştirilen nikâh töreniyle yaşamlarını birleştirdi. Çiftin nikâhını CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. Başkan Ahmet Akın, nikâh öncesi yaptığı konuşmada, “Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz hepimiz birlikteyiz. Yani büyük bir aileyi, ‘ailem’ dediğim Balıkesir’de toplamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cennet bölgemiz Balıkesir’e, Ayvalık’a hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. Ayvalık’taki bir restoranda gerçekleştirilen nikah törenine; CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP PM üyeleri Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.
Nevşehir Nevşehir Belediyespor son anda ligden düşmekten kurtuldu Türkiye 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Nevşehir Belediyespor; sahasında grup şampiyonu Adana 1954 FK’yi yenmesine rağmen 90. dakikaya kadar küme düşme tehlikesi yaşarken, umutların tükendiği anlarda Ordu’dan gelen gol haberleri ile ligde kaldı. Maç sonu ligde kalan Nevşehir Belediyespor’da futbolcular ve yöneticiler büyük sevinç yaşadı. Sezon boyunca istediği sonuçları alamayarak son haftaya 27 puanla 13. sırada giren Nevşehir Belediyespor, evinde Adana 1954 FK ile mücadele etti. Kırmızı-beyazlılar, taraftarların yoğun ilgi gösterdiği mücadeleyi 86. dakikada İshak’ın attığı golle 2-1 kazanarak puanını 30’a yükseltti. Gazi Stadı’nda maçın son düdüğünün çalınmasının ardından tribünlerde taraftarların, sahada da futbolcuların kulakları Ordu ve Elazığ’dan gelecek habere çevrildi. Elazığ’ın maçını kazanması ile birlikte son umutlarını Orduspor 1967 - Siirt İl Özel İdaresispor maçına bağlayan Nevşehir Belediyespor oradan gelen ilk haberle yıkılırken, maçın 90. dakikasında Siirt İl Özel İdaresispor 1-0 öne geçti. Müsabaka bu skorla bitmesi beklenirken, umutların tükendiği dakikalarda Ordu’nun uzatmalarda attığı 3 golle Nevşehir’de büyük sevinç yaşandı. Saha içindeki kutlamalar soyunma odasına kadar devam etti. 90. dakikada gelen gollerle Nevşehir Belediyespor 3. Lig’de kalmayı başarırken, beraberliğin yettiği Siirt İl Özel İdaresispor BAL’a düştü.