AK PARTİ - 27 Nisan 2015 Pazartesi 11:28

Milletvekili Çavuşoğlu: ‘Paralel örgütün işlediği terör suçudur’

A
A
A
Milletvekili Çavuşoğlu: ‘Paralel örgütün işlediği terör suçudur’

Paralel Yapı'yla ilgili tahliyeleri değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "Paralel örgütün işlediği terör suçudur" dedi.

Seçim çalışmaları için Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen AK Parti Bursa Milletvekil ve milletvekil adayı Hakan Çavuşoğlu, Akhisar Mahallesi'nde kurulan pazarı gezdi. Paralel Yapı soruşturmasıyla alakalı tahliyeleri değerlendiren Çavuşoğlu,

“17-25 Aralık darbe girişiminden sonrasına, hatta ondan önceye baktığımız zaman, 7 Şubat MİT operasyonu, Gezi olayları, aslında Paralel Yapı, Türkiye’nin geleceğine, istikbaline bariyer oluşturmak gibi bir misyonu yüklenmiştir. Maalesef dini görünümlü örgüt mensupları, ülkemizin bütün hücrelerine kadar sirayet etmiş. Bunlar yargı bürokrasisiyle varlığını sürdürüyorlar. Bunları 17-25 Aralık operasyonları sırasında gördük. Akabinde HSYK’nın yapmış olduğu açıklamalarda bunu gördük.

Dolayısıyla bu ülkenin, devletin çeşitli organlarına yuvalanmış Paralel örgüt mensupları olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bunlar zaman zaman fırsat bulduklarında bu ülkenin demokrasisini, milli iradesini boğmak için harekete geçecekler, bunu da görüyoruz. Dün akşam yaşananlara aslında hukuk garabeti kelimesi bile kifayetsiz kalır. Hakikaten Asliye Ceza Mahkemesi'nin bu noktada bir tahliye kararı vermesi tam bir yetki gasbıdır. Yetki gasbının olduğu yerde de bu hüküm yok hükmündedir. Nitekim, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız bu noktada gerekli açıklamaları yaptı. Paralel Yapı'nın bu mahkemeler kanalıyla yapmış olduğu bu girişimde rol alan hakim, savcı, bunların kesinlikle işlediği suç görev suçu değildir, Paralel örgütün menfaatleri doğrultusunda işledikleri bir terör suçudur. Bu suçtan yargılanmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

SALİH BAKICI 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığı: "Okullarımızdaki güvenlik tedbirleri artırılmıştır" İçişleri Başkanlığı tarafından okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırıldığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı saldırı olaylarının ardından açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş’ta bir okulumuzda meydana gelen silahlı saldırı, hepimizin yüreğini dağlamıştır. Bu elim hadisede hayatını kaybeden evlatlarımıza ve öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailelerine, eğitim camiamıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Olayın ilk anından itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla birlikte sahadadır. Süreç; güvenlik, adli, idari ve eğitim boyutlarıyla çok yönlü ve titizlikle yürütülmektedir. İçişleri Bakanlığı olarak mülkiye ve polis başmüfettişlerimiz görevlendirilmiştir. Adli süreç, Adalet Bakanlığımızın koordinasyonunda hassasiyetle sürdürülmektedir. Millî Eğitim Bakanlığımız da dört başmüfettişle idari inceleme sürecini başlatmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, saldırıdan etkilenen yavrularımızın ve ailelerinin rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütecektir" denildi. Sabah saat 09.00’da valiler, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve il milli eğitim müdürleri ile çevrimiçi toplantı yapılacağı söylenen açıklamada, "Sabah saat 09.00’da, valilerimiz, il emniyet müdürlerimiz, il jandarma komutanlarımız ve il millî eğitim müdürlerimizle bir araya gelerek geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz bu toplantıda, okullarımızın ve çevresinin güvenliğine yönelik tedbirleri bütün boyutlarıyla ele alacak, gerekli adımları süratle hayata geçireceğiz. Evlatlarımızın huzur ve güven içinde eğitim alması en temel önceliğimizdir. Bu doğrultuda ilgili tüm bakanlıklarımız ve kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon içerisinde çalışmaktayız" ifadelerine yer verildi. Okullarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı söylenen açıklamada, "Bu acı hadise üzerinden provokasyon üretmeye, milletimizin acısını istismar etmeye, suçu ve suçluyu övmeye, dezenformasyon yaymaya çalışanlar hakkında da gerekli işlemler kararlılıkla yürütülmektedir. Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik ve Asayiş Daire Başkanlıklarımız tüm birimleriyle azami gayret göstermektedir. Okullarımızdaki güvenlik tedbirleri artırılmıştır. Sosyal medyada siber devriye çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Devletimiz güçlüdür. Kurumlarımız eş güdüm içindedir" denildi.
Gaziantep Gaziantep’te provakasyon yapan 7 şüpheli yakalandı Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kamu düzenini bozmayı amaçlayan paylaşımlar yapan kişi ve hesapların anlık olarak tespit edildiğini, şu ana kadar 7 sosyal medya hesabı ve hesaplarla bağlantılı 7 kişi hakkında adli işlemlerin başlatıldığını belirtererek, "Okullarımızda tüm tedbirler en üst seviyede uygulanmakta olup eğitim-öğretim faaliyetleri güvenli ve kesintisiz şekilde sürdürülmektedir. Vatandaşlarımız resmi birimlerin açıklamaları dışında hiçbir kaynağın yönlendirmelerine itibar etmemelidir" dedi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün ve bugün iki ilimizdeki okullarda yaşanan elim hadiseler hepimizi derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden yavrularımız ve öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralı evlatlarımıza acil şifalar diliyor; kederli ailelerine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum" dedi. Bu süreçte farklı okul isimleri kullanılarak toplumda korku ve panik oluşturmayı amaçlayan asılsız paylaşımların dikkatle izlendiğini belirten Vali Çeber, "Kamu düzenini bozmayı hedefleyen bu tür içerikleri yayan kişi ve hesaplar, güvenlik birimlerimiz tarafından anlık olarak tespit edilmekte ve haklarında gerekli adli işlemler ivedilikle başlatılmaktadır. İlimizde şu ana kadar 7 hesap ve bu hesaplara ilişkin 7 şahıs hakkında tespit, adli makamlara çıkarılma ve adli süreçlere başlama işlemleri yapılmıştır. Öğrencilerimizin güvenliği en öncelikli konumuzdur. Bu kapsamda okullarımızda tüm tedbirler en üst seviyede uygulanmakta olup eğitim-öğretim faaliyetleri güvenli ve kesintisiz şekilde sürdürülmektedir. Vatandaşlarımız resmi birimlerin açıklamaları dışında hiçbir kaynağın yönlendirmelerine itibar etmemelidir" ifadelerini kullandı.