GÜNDEM - 28 Mart 2014 Cuma 12:12

Milli kayakçı Aslı Nemutlu davasında dosyalar birleştirildi

A
A
A
Milli kayakçı Aslı Nemutlu davasında dosyalar birleştirildi

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde 2 yıl önce antrenman yaptığı sırada düşerek hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümü ile ilgili dosyalar birleştirildi.

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 2 yıl önce antrenman yaptığı sırada düşerek hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemelerindeki dosyalar birleştirildi. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararını kabul etmesiyle Nemutlu davasında sanık sayısı 16'ya yükseldi.
Konaklı’da 13- 15 Ocak günleri yapılacak olan Alp Disiplini 1. Etap Yarışmasına katılmak için İstanbul’dan Erzurum’a gelen Milli Kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu tahta perdelere çarpmış ve 17 yaşında hayatını kaybetmişti. Aslı Nemutlu'nun ölümü üzerine Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'taksirle ölüme sebep olmak' suçundan Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aslı'nın ailesinin itirazı üzerine TKF Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt ile Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan da aynı mahkemede, aynı suçtan yargılanmaya başlandı.


4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 7 kişi hakkında görülen dava devam ederken, Erzurum Valiliği'nin 12 Aralık 2011'de yayınladığı 'Kayak merkezlerinde alınacak önlemler' konulu talimatnameyi uygulamadıkları gerekçesiyle Dava kapsamında Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimvekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat hakkında 2'inci Sulh Ceza Mahkemesinde 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle ikinci bir dava açıldı. 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 27 Aralık 2013 günü yapılan duruşmada görevsizlik kararı verilerek dosya Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.
Yaklaşık 3 ay Asliye Ceza Mahkemesi'nde bekleyen dosya, ilk dosyanın görüldüğü 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek birleştirilmesi talep edildi. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararını onaylaması üzerine yargılanan sanık sayısı 7'den 16'ya yükseldi. Ayrıca 1.5 yıldır görülen davada kaza yerinde 2 kez keşif yapılma kararı alınmasına rağmen bu istek gerçekleşmedi.

ELİF HASANÇEBİ
ERZURUM

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Ülken’den "şehir tanıtım günleri" tepkisi Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, şehir tanıtım günleri adıyla düzenlenen etkinliklerde, maliyetin altında satılan ürünlerin sağlıklı olup olmadığının tartışmaya açık bir konu olduğuna dikkat çekerek "Hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda da halk sağlığına zarar vermektedir" dedi. Aydın’da son günlerde şehir tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilen etkinliklerin sayısının artması üzerine açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, açıkta ve maliyetin altına satılan ürünlerin hijyen sorunu oluşturduğuna dikkat çekti. Yaşanan durumun yerel tacir ve esnafın yanı sıra halk sağlığına da zarar verdiğini vurgulayan Ülken, "x" şehir tanıtım günleri adı altında yapılan etkinliklerin net bir şekilde karşılarında olduklarını söyledi. Konu ile ilgili Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle de görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini belirten Ülken, "Tacir esnaf taş, Aydın halkı mikrop mu yesin?" başlığıyla yaptığı açıklamasında "Son dönemde kentimizde ’x’ şehir tanıtım günleri adı altında o şehrin gastronomisi hariç tereyağından peynire, bakliyattan sucuğa varıncaya kadar her türlü ürünün satış alanı haline gelen etkinlikler düzenlenmektedir. Yerel tacir ve esnaf sabit kira, elektrik, su, işçilik, vergi, ruhsat harcı, katı atık, işgaliye, aidat, tabela vergisi ve daha bir çok maliyetle daralan ekonomide ayakta kalmaya çalışırken, bu tarz il dışından gelen, maliyeti 900 TL’nin altında olmayan 3 kilo tereyağının 500 TL’ye satılması gibi birçok konuda sağlıklı olup olmadığı tartışmaya açık ve açık alanda satılmasının hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda halk sağlığına zarar vermektedir. Bu uygulamaya net bir şekilde karşıyız. Mutlaka başka bir ilin gastronomisinin tanıtımı ile ilgili bir etkinlik, 4-5 ürün ve yemek ile senede en fazla 1-2 defayı geçmemek üzere ve çok iyi bir devlet denetimiyle yapılabilir. Ancak, bu süreklilik arz eder ve belirtilen şehre ait olmayan her türlü ürün çeşitliliğini içerirse, Aydın tüccarının temsilcileri olarak bu konuya şiddetle karşı çıkmak ve gerekli her türlü çalışmayı yapmak bizim asli vazifemizdir. Konu ile ilgili Aydın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla gerekli görüşmelerimizi yaptık, talebimizi ilettik. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuya hassasiyetle yaklaşıp, incelemeye aldılar" ifadelerine yer verdi.