DİĞER SPORLAR - 01 Eylül 2016 Perşembe 17:54

Minik Erkekler Türkiye Sutopu Şampiyonası Samsun’da başladı

A
A
A
Minik Erkekler Türkiye Sutopu Şampiyonası Samsun’da başladı

Türkiye Sutopu Federasyonu’nun 2015-2016 faaliyet programında yer alan “Minik Erkekler Türkiye Şampiyonası” 25 takımın katılımıyla Samsun’da başladı.

1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan turnuvanın ilk maçları bugün itibariyle başladı. Atakum Olimpik Yüzme Havuzu ve Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzu’nda yapılan Minik Erkekler Türkiye Şampiyonası’na 18 ilden 25 kulüp ve yaklaşık 350’nin üstünde sporcu katıldı. Maçlar 5’er dakikadan 4 periyot halinde 7’şer oyuncu üzerinden oynanıyor. Samsun’da yapılan ilk sutopu müsabakası olması açısından da önem taşıyan şampiyonluk mücadelesi 4 gün boyunca sürecek.

Turnuvanın ilk günkü müsabakalarına Galatasaray damga vurdu. Galatasaraylı minikler, ilk maçlarında ESTİ’yi 10-1 ve ODTÜ’yü de 13- 1 mağlup etti. Turnuvada bugün alınan diğer sonuçlar ise şöyle:

ENKA - Bursa Büyükşehir Belediyesi: 21-0
Bodrum Yarımada - İTÜ GVO: 23-2
ASSK - Kurtuluş: 22-1

Bakan Kılıç’tan sporculara başarı dilekleri
Turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 13 yaş grubu sutopu sporcularının tecrübe kazanması ve bu sporu sevmeleri amacıyla gerçekleştirilen şampiyonada mücadele eden tüm takımlara başarı diledi. Kılıç, “Ülke sporunun daha iyi yerlere gelebilmesi için olarak özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle küçük yaştaki sporcularımızın gelişimlerini daha iyi tamamlaması ve gelecek yıllarda hem Avrupa, hem de dünya arenasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bu düşünce ile çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Minik sutopu sporcularımızın Samsun’daki şampiyonada kendilerini en iyi şekilde göstereceğine inanıyorum. Şampiyonada mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.