KENT HABERLERİ - 09 Temmuz 2013 Salı 12:56

Miniklerin şampiyonu değişmedi

A
A
A
Miniklerin şampiyonu değişmedi

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği tarafından gerçekleştirilen 7. Minikler Futbol Turnuvası’nın şampiyonu geçen yılın birincisi Sefaköy Kartalspor oldu.

Küçükçekmece Belediyesi sponsorluğunda, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği tarafından organize edilen 7. Minikler Futbol Turnuvası’nın şampiyonu, geçen yıl olduğu gibi bu senede Sefaköy Kartalspor oldu. Final maçında Cennet Barbaros Spor ile karşılaşan Sefaköy Kartalspor, şampiyonluk kupasını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın elinden aldı.
Bir ay boyunca 21 takımın kıyasıya rekabetine sahne olan, 7. Minikler Futbol Turnuvası, Yeşilova Kemal Aktaş Stadı’nda gerçekleştirilen final müsabakası ve ödül töreniyle sona erdi. Sefaköy Kartalspor, Cennet Barbaros’u çekişmeli geçen maçın sonunda 2-1 yenerek şampiyonluk ünvanını korudu. Ödül törenine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan yardımcıları, Enver Şengül, Hüseyin İpek, Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk de katıldı.Maçı Ünlü spor spikeri Emre Tilev, kendine özgün sunumuyla tribündeki izleyicilere canlı olarak anlattı. Tilev’in eğlenceli ve coşku dolu yorumu eşliğinde oynanan maçı tribündeki seyirciler 60 dakika boyunca keyifle izledi. Hakem Uğur Temel’in yönettiği final maçı, çok çekişmeli geçti. Cennet Barbaros, ilk golü atmasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Şampiyon takım, kupasını ve madalyalarını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın elinden aldı. Şampiyonluk kupasını kaldıran futbolcuların coşkusu ve mutluluğu ise görülmeye değerdi.Özellikle amatör spora ve sporculara verdiği destek ve yaptığı katkılarla kamuoyunun takdirini kazanan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ödül töreninde yaptığı konuşmada, “ Belediye meclisimizde aldığımız kararla, stadın adını Kemal Aktaş olarak değiştirdik. Kemal Aktaş, bu mahallede yetişmiş, birçok profesyonel takımda futbol oynamış, ilçemizin çocuğudur. Bundan sonra bu sahada top oynayan çocuklarımız, onu öğrenecekler, kendilerine örnek alacaklar. Her dakikası nefesleri kesen bir maç izledik, çocuklarımıza tek kelimeyle hayran kaldım. Bu çocuklarımız, inşallah yarınlarda ülke sporuna çok daha güzel şekilde hizmet verecekler. Onları teşvik etmeye, desteklemeye devam edeceğiz. Bugün, bir takımımız şampiyon oldu ancak bütün takımlarımız kazandı. Bizim bir sloganımız var. ‘Sporda kaybeden yoktur, spor yapan kazanır.’ Bugün tüm çocuklarımız kazandı, hepsini yürekten kutluyorum, alınlarından öpüyorum. Bu gençlerimizi yetiştiren anne ve babalara, çalıştıran hocalarına ve kulüplerin başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PEK ÇOK KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ
Törende, Cennet Barbarosspor ikincilik, İfa Spor ise üçüncülük ödülünü aldı. Turnuvanın en centilmen takımı ise Söğütlüçeşme Spor oldu. Fair Play Ödülünü ise, İstanbul Trabzonspor’un Antrenörü Ferhat Özdil aldı. Dereceye giren takımların yanı sıra törende, en erken gol, gol kralı, en iyi kaleci ve emeği geçenler kategorilerinde de ödül verildi. Dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’e yeni kapalı hentbol salonu için ilk adım atıldı Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Hentbol Federasyonu iş birliğiyle Özlüce ve 19 Mayıs mahallerini içeren alanda inşa edilecek yeni kapalı hentbol salonu için arsa tahsis protokolü imzalandı. 8 dönümlük alana kurulacak tesisin, kenti hentbolun önemli merkezlerinden biri haline getirmesi hedefleniyor. Nilüfer’i sporun merkezi yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, kente yeni bir spor tesisi kazandırmak için Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) ile protokole imza attı. Özlüce ve 19 Mayıs mahallelerini içeren alanda yapılması planlanan kapalı hentbol salonunun arsa tahsisini içeren imza töreni, Üçevler Spor Tesisi’nde gerçekleştirildi. Törene; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve THF Başkanı Mesut Çebi’nin yanı sıra Nilüfer Belediyespor Başkanı Muharrem Or, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Altun, Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri ile kulüp yöneticileri katıldı. İmza töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, atılan imzanın ilçenin sportif geleceği için taşıdığı öneme dikkat çekti. Yeni tesisle birlikte modern bir salonu daha Nilüfer’e kazandırma sürecini başlattıklarını belirten Başkan Şadi Özdemir, "Çocuklarımızın sporla büyümesini, yeteneklerini keşfetmesini ve bu salonlarda geleceğin şampiyonları olarak yetişmesini istiyoruz. Nilüfer’i sporun ve üretimin kenti yapma yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Şadi Özdemir, projeye verdikleri destek ve iş birliği için THF Başkanı Mesut Çebi’ye teşekkür etti. Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Mesut Çebi ise konuşmasında Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı’nın başarılarına vurgu yaptı. Kulübün Türkiye’yi, Avrupa’da başarıyla temsil eden, ligin önemli ekiplerinden biri olduğunu hatırlatan Çebi, protokole konu olan tesisin inşaatını en kısa sürede bitirip Türk sporunun hizmetine sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından taraflar, Özlüce ve 19 Mayıs mahallelerinde bulunan 8 dönümlük alanda hayata geçirilecek modern kapalı spor salonun arsa tahsis protokolünü imzaladı.
Manisa Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan adamın baş parmağı koptu Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 57 yaşındaki adam ağır yaralandı. Saldırı sırasında sağ el baş parmağı kopan adam, hastanede yapılan ameliyatın ardından taburcu edilirken, yasal haklarını kullanacağını söyledi. Olay, Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi’nde önceki sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre iki çocuk babası Ferhat Boncuk, işe gitmek üzere evinden çıktığı sırada başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Aniden üzerine gelen köpeklerden kurtulmaya çalışan Boncuk, kaçamayarak vücudunun çeşitli yerlerinden ısırıldı. Parmağı koptu Saldırı sırasında köpeklerin Boncuk’un sağ el baş parmağını ısırarak kopardığı öğrenildi. Kanlar içinde yere yığılan Boncuk’u gören mahalle sakinleri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı, Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk tedavisinin ardından durumu ciddi bulunan Boncuk, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan ameliyatta kopan parmak ve kalan dokunun parçalanmış olması nedeniyle parmağın yeniden dikilemediği öğrenildi. "Yasal haklarımı kullanacağım" Tedavisinin ardından taburcu edilen Ferhat Boncuk, telefonla yaptığı açıklamada yaşadığı olayın ardından yasal haklarını kullanacağını belirterek, "Aynı köpeklerin benden önce iki kişiye daha saldırdığını öğrendim" dedi. Mahalle sakinleri önlem istedi Olayın ardından mahalle sakinleri bölgede başıboş köpeklerin ciddi tehlike oluşturduğunu ifade ederek önlem alınmasını istedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.