ASAYİŞ - 22 Kasım 2017 Çarşamba 06:49

Motor tutkusu sonu oldu

A
A
A
Motor tutkusu sonu oldu

İzmir'in Bergama ilçesinde, seyir halindeki iki motorsikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde İzmir - Çanakkale yolu Bozköy Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Erdal Daylan plakasız motorsikleti ile Kurfallı Mahallesi yönünden Bergama istikametine seyir halindeyken, Mahsur Sucu'nun yönetimindeki plakasız motorsiklet, Daylan'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolünü kaybeden iki motorsiklet sürücüsü yola savruldu. Bu sırada aynı yönde seyir halinde olan B.Y. idaresindeki 34 PH 6482 plakalı otomobil, Daylan'ın üzerinden geçti. Kazayı gören diğer sürücüler durumu 112 sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Erdal Daylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazadan ağır yaralı olarak kurtulan Sucu ise ambulansla Bergama Faruk İlker Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sucu'nun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis ekipleri, kaza öncesi 4 motorsikletin olduğu ve Daylan ile Sucu kaza yapınca diğer 2 motorsikletin kaçtığı bilgisine ulaştı. Ekipler, olay yerinden kaçan diğer motorsiklet sürücülerini yakalamak için çalışma başlattı. 

Nimet Ergün - Sertan Ergit
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.