ASAYİŞ - 02 Ağustos 2021 Pazartesi 09:47

Muğla alevlerle boğuşuyor

A
A
A
Muğla alevlerle boğuşuyor

Muğla’nın Marmaris, Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Marmaris orman yangını beşinci günde devam ederken, ekiplerin söndürme çalışmaları ise devam ediyor. Marmaris’te yangına 8 helikopter ile havadan, karadan ise yaklaşık 100 arazözle müdahale sürüyor.

Muğla alevlerle boğuşuyor

Alevlerin etkisini arttırarak sürdürdüğü Milas’ta ise dün Çökertme Mahallesi’nde yangın birçok noktaya zarar verdi.

Çökertme Mahallesi’ndeki yangının dün gece saatlerinde Ören Mahallesi’ne doğru ilerlemesi sürerken, bölgede sabah saatlerinden itibaren 3 uçak ve 3 yangın söndürme helikopteri çalışmalara havadan katılıyor.

Köyceğiz’de ise orman yangını kontrol altına alınamazken, 2 helikopter havadan söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Muğla alevlerle boğuşuyor

Bekir Tosun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.