EKONOMİ - 10 Nisan 2019 Çarşamba 15:08

Mültecilere hijyenik tuvalet için Gates Vakfı-Eczacıbaşı işbirliği

A
A
A
Mültecilere hijyenik tuvalet için Gates Vakfı-Eczacıbaşı işbirliği

Dışişleri Bakanlığı ile Melinda ve Bill Gates Vakfı tarafından 10-11 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da bir çalıştay düzenleniyor. Çalıştayda, Eczacıbaşı Topluluğu'nun, Melinda ve Bill Gates Vakfı ile birlikte başlattığı pilot proje hakkında da bilgi veren Emre Eczacıbaşı, "Portatif tuvalet ve sıhhi tesisat sistemlerinin tasarım ve uygulanmasını içeren proje, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne hizmet ediyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı ile Melinda ve Bill Gates Vakfı tarafından 10-11 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da bir çalıştay düzenleniyor. İnsani yardım ve acil durum müdahalesi alanında inovasyon konulu çalıştaya, Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Girişimcilik Koordinatörü Emre Eczacıbaşı da katıldı. 

Çalıştayda Eczacıbaşı Topluluğu’nun Melinda ve Bill Gates Vakfı ile birlikte başlattığı pilot proje hakkında bilgi veren Emre Eczacıbaşı, "Portatif tuvalet ve sıhhi tesisat sistemlerinin tasarım ve uygulanmasını içeren proje, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne hizmet ediyor. Asırlık bir soruna sürdürülebilir ve yenilikçi bir çözüm üretmek için, farklı paydaşların yeni ve etkileyici bir iş birliği modeliyle güçlerini nasıl birleştirebileceğinin harika bir örneğini temsil ediyor. Geliştireceğimiz sistemle, mevsimlik işçilerin ve kamplarda yaşayan mültecilerin sağlık ve hijyen koşullarına kavuşmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Emre Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu’nun, Türkiye'nin ihtiyaçlarına hizmet etmek için küresel bilgi, bakış açısı ve çözümleri yerelleştirmenin ne kadar önemli olduğunu bildiklerine dikkat çekerek, "Sahip olduğumuz birikim ve deneyimle bu projeye katkıda bulunacağız. Proje sürecinde önceliğimiz, sorunu kültürel ve insani boyuttta olduğu kadar, bilimsel ve teknik açıdan ele almak olacak" dedi.

"Bugün karşılaştığımız sorunlar, giderek daha karmaşık bir hale geliyor"
Emre Eczacıbaşı, "Ekonomik, çevresel ve sosyal güçlerin kesişiminde bugün karşılaştığımız sorunlar, giderek daha karmaşık bir hale geliyor. Dünyanın en acil ve görünür sorunları için bile, etkili ve kalıcı çözümler üretme konusunda sorun yaşıyoruz. Bir yandan bu zorlukların üstesinden gelmemizi sağlayacak yöntemler ararken, bir yandan da önceki çabaların neden beklenen sonuçları veremediğine kafa yormalıyız" diye konuştu.

İnovasyonun bu sorunlara sürdürülebilir ve etkili çözümler bulma arayışında en büyük araç olduğunu vurgulayan Emre Eczacıbaşı, sözlerine şöyle tamamladı: "Alışılagelmiş iş birliği yöntemleri de dahil olmak üzere, bu küresel sorunları çözmek için kullandığımız yöntemlere yeni perspektifler ekleyerek ufkumuzu genişletmeliyiz. Gelecek, büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. Dünyanın kaynak ve fırsatlarını herkesin eşit olarak paylaşmasının öncelikli olacağı bir değer sistemine geçiyoruz. Geleceğin başarısı, iş birliği ve paylaşımda yatıyor. Bugün bir zorluk olarak karşımıza çıkan sürdürülebilirlik, yarın için önemli fırsatlar sunuyor".  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kütüphane müdavimleri ödüllerine kavuştu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 60. Kütüphane Haftası dolayısıyla özel bir etkinliğe imza attı. Kütüphaneyi en aktif kullanan akademisyen ve öğrencilerin açıklandığı törende, yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri dağıtıldı. 60. Kütüphane Haftası Ödül Töreni Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’nde düzenlendi. Programa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. “En donanımlı kütüphanelerden birine sahibiz” Ödül töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, kütüphanenin en önemli müdavimlerinden birisi olduğunu aktardı. İmkânların genişliğinden bahseden Prof. Dr. Yılmaz, “Kütüphanemiz, ciddi bir yazılı ve görsel kaynağa sahip. Yükseköğretim kurumları arasındaki en donanımlı kütüphanelerden birisine üniversitemizde bulunuyor. Bununla gurur duyuyoruz. Kütüphanemiz kampüsümüzün merkezinde yer alıyor ve bu her anlamda büyük kolaylıklar getiriyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 60. Kütüphane Haftası kutlandı. Daire Başkanlığımız da bu vesileyle mini yarışmalar ve eğlenceli etkinlikler düzenledi. Dereceye girenler başta olmak üzere tüm katılımcıları ve programı organize eden herkesi tebrik ediyorum. Sponsor olarak öğrencilerimize hediye takdim etmemize vesile olan tüm iş dünyası temsilcilerimize de teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu. Dereceye girenler ödüllendirildi BUÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 60. Kütüphane Haftası boyunca bol ödüllü çok sayıda yarışma düzenledi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’ni konu alan “Kütüphanede Bir Gün Sessiz Vlog Yarışması”, “Kütüphanemi Tanıyorum Bilgi Yarışması” ve“Dudak Okuma Yarışması” finalistlerine, kütüphaneyi en çok kullananlara, talihli öğrencilere ve Kütüphane Haftası boyunca ödünç kitap alan 60. öğrenciye ödülleri takdim edildi. Kütüphaneden ödünç kitap alanların arasında çekilişin de yapıldığı program, toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
Kayseri Büyükşehir’in 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na yoğun ilgi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ve Yeşilay’ın, 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de ‘Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile düzenlediği 11’inci Yeşilay Bisiklet Turu, Kayserililer tarafından yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri, hizmetleri ve yetiştirdiği profesyonel sporcuları ile Kayseri ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda başarılı bir şekilde temsil eden sporda marka kuruluşu Spor A.Ş., Yeşilay iş birliğinde bu yıl 11’inci kez düzenlediği Yeşilay Bisiklet Turu, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Yeşilay Bisiklet Turu 7,5 kilometrelik parkurda Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bitiş noktasında tamamlandı. Vatandaşlar etkinlik için katılım oranının yüksek olduğunu ve güzel bir etkinlik olduğunu dile getirdiler. “Çok keyif aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” 81 il ile aynı anda bisiklet sürüyor olmanın çok güzel olduğunu ifade eden Pınar Korkmaz, “Güzel bir etkinlik. Bisiklet sürmeye ve hareket etmeye değer veriyorum. Beraber bunu toplu bir eylem olarak yapmak çok eğlenceliydi. Çok keyif aldık. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Arzu Toros ise, “Etkinlik çok güzeldi. Hatta biz kısa sürdüğünü düşünüyoruz. Organizasyon çok iyiydi. Devamının gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. “Çok memnun kaldık. Bu etkinliğin devamını istiyoruz” Etkinlikten çok memnun kaldıklarını dile getiren Akif Büyüknalbant da, “Spor A.Ş.’nin düzenlemiş olduğu Yeşilay etkinliğine katıldık. Çok memnun kaldık. Bu etkinliğin devamını istiyoruz. Bu konuda yapılan, geliştirilen her şey için teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu. Yeşilay’ın düzenlediği bütün organizasyona bisikletçiler olarak katıldıklarını söyleyen Harun Onay ise “Yeşilay’ın düzenlediği bütün organizasyonlarda bisikletçiler olarak destek vermeye çalışıyoruz. Bugünkü organizasyonda kötü hava şartlarında bile olsa katılım ve organizasyon çok güzeldi” diye konuştu. “Bu etkinliği düzenleyen belediyemize çok teşekkür ediyorum” Psikolojik Danışman Bilal Doğan da, “Bu etkinliği düzenleyen belediyemize çok teşekkür ediyorum. Psikolojik danışman olduğum için insan sağlığını çok güzel etkilediğini söyleyebilirim. Çok güzel bir gün oldu” derken, Selahattin Alibeyoğlu ise “Bu tarz organizasyonların Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından devamını bekliyoruz. Çok eğlendik” ifadelerini kullandı. Volkan Yıldırım isimli vatandaş ise yağmura rağmen çok eğlendiklerini belirtti.